Behavioralní teorie

Behavioralní teorie

autor Karoline Utikalová -
Počet odpovědí: 1


Na Pavluv příběh mi přijde nejvhodnější aplikovat behaviorální teorii, která se  zaměřuje na modelování agrese u děti který vzniká především z vlivu okolí a jejich zkušenosti a vliv z členů rodiny. 


Podle mého názoru na Pavla působí v jakem prostředí vyrůstá. Z velké části bude na vině výchova rodičů a to především otce. To, že vidí otce jen málo kdy a když už ano tak otec jedná až přiliž autoritativně a trestáním. Myslíš si, že zadáváním trestu se u 7 letého kluka nic nevyřeší obzvlášť když vidi, že jeho 2 sestry takové tresty nedostávají. Na druhé straně jeho matka která sním přiliž nekomunikuje. Myslím si, že by prospělo kdyby s Pavlem více komunikovala a snažila se zjistit proč tyto věci děla. (Pavlovo chování muže vznikat z toho důvodu, že na sebe chce upoutat pozornost ale rodina mu ji nedostává v takovém směru v jakem by chtěl). Chybí mu porozumění a opora od nejbližších. 

V odpovědi na Karoline Utikalová

Re: Behavioralní teorie

autor Kateřina Machovcová -
Komunikace s takto malým dítětem bude problematická, ale souhlasím, že je třeba tomu chování více porozumět (snaží se tím upoutat pozornost? nebo je to otázka nějakého problému v neurologickém vývoji a nezvládá návaly emocí....?). U dětí je vhodné pracovat prostřednictvím předmětů či kresby, nedokáží ještě problémy dostatečně dobře verbalizovat.