způsob komunikace

způsob komunikace

autor Jaromír Bednařík -
Počet odpovědí: 7

Dobrý den,

 

 osobně formu komunikace pomocí fora oceňuji. Chodí mi upomínky na mail, proto je pro mě snadné si je v klidu pročíst. Z časového hlediska bych tedy totu formu upřednostnil před osobní schůzkou, nebo online hodinou. Nevím, jak moji kolegové, ale já se cítím pod velkým tlakem, jednak z ministerstva a jeho vyhlášek. Snažím se zvládat distanční výuku dětí a řešení jejich problémů apod. Kolikrát také funguji jako psycholog pro rodiče, kteří si neví rady a pro kolegy, kteří si neví rady s prací ve virtuálním prostředí. Do toho začínají přípravy na prezenční výuku, které se zúčastním a snažím se zjisti, zda budu mít dostatek ochranných pomůcek, jaké děti se mi dostaví a zda bude naše pracovní doba od 7 do 17 s tím, že distanční výuku nám nikdo neodebere. Je to skutečně stresující situace ve které máme pracovat a navíc jsme my studenti, kteří si chceme zvýšit kvalifikaci a skutečně se učitelství věnovat, pod palbou stále nových a nových úkolů, které musíme plnit. Můj sen o tom, že bych ještě v tomhle semestru stihl odstátnicovat se pomalou rozplývá, protože nemám kdy se učit na státnice, protože musím například navrhovat polštář do interiéru a psát o tom 4 normostrany na VV...a nedej bože, kdyby se někdo z nás rozhodl mít svůj osobní život.

 Proto bych byl rád, kdybychom zachovali formu fora, které si mohu prostudovat, když na to budu mít čas a zbylý čas si mohu trochu předem rozvrhnout na jiné věci a úkoly. 

Moc Vám děkuji za péči, odpověď na úkoly jsem odeslal jak jsem mohl nejlépe. V tomto velmi přepracovaném čase.

Přeji pěkný zbytek dne.

Jaromír Bednařík

V odpovědi na Jaromír Bednařík

Re: způsob komunikace

autor Barbora Příhodová -

Dobrý den všem, 

ráda bych reagovala na to, co napsal Jaromír. 

Bohužel to cítím tak nějak podobně. Příspěvky z minulého fóra jsem si přečetla, bylo inspirující rozšířit si povědomí o této problematice o Vaše postřehy i názory ostatních. Je toho ale tolik, že je náročné dále zde reagovat a do toho číst a přemýšlet na dalšími úkoly. Vedle toho se snažím dopsat diplomovou práci a jsem celé dny k dispozici dětem a rodičům na online výuce. Nevím jak ostatním, ale dálková výuka mi zabírá daleko více času, než když jsme chodili normálně do školy. 

Proto souhlasím se zachováním komunikace zde na fóru, pokud by to šlo. Nejsme tak vázáni časem a můžeme si to rozvrhnout dle potřeby. 

Děkuji a hezký den, 

Barbora Příhodová

V odpovědi na Jaromír Bednařík

Re: způsob komunikace

autor Barbora Olivová -

Také bych baly radši pro pokračování výuky distančním způsobem. Nejen, že si tak každý může sám určit, kdy úlohy splní, ale hlavě proto, že nevíme, jak budeme zakončovat ostatní předměty, tudíž by bylo asi těžší najít nějaký společný termín. A také nejsme z Prahy a doprava v aktuální situaci stále není naplno obnovená, tudíž by bylo pro mě těžší se do Prahy dostat.

Jen bych chtěla poprosit, zda by šlo někam napsat, co vše máme splnit pro zakončení tohoto předmětu. Trošku se bojím, abych něco nepřehlédla.

V odpovědi na Barbora Olivová

Re: způsob komunikace

autor Michaela Kaslová -

Zdravím a počítám s distanční formou na fóru.

Pro zájemce dle počasí pak mohu udělat i "parkovou" konzultaci na Žofíně či jiném blízkém parku, což by bylo rozhodně lepší.

K práci kolegyně Olivové:

Souhlasím s vámi zejména v tom, že v raném dětství se typ pomalu formuje.
Co se na tom podílí, k tomu výzkum není.
To, že vámi sledované dítě zadává dospělým úlohy, je svým způsobem prosba o jiný druh pozornosti a vyšší intelektovou zátěž: dělej to jako já a dávej mi těžké otázky/úkoly.

V odpovědi na Michaela Kaslová

Re: způsob komunikace

autor Karolina Oswaldová -

Dobrý den,

také mi tento způsob práce vyhovuje. Oceňuji, že si mohu příspěvky ostatních v klidu přečíst a přemýšlet o nich. Děkuji také za odkazy na velmi zajímavé stránky "Ani jeden talent nazmar", hodí se mi to na matematický modul s paní prof. Slezákovou.

S přáním pěkného dne,

Karolina Oswaldová

V odpovědi na Michaela Kaslová

Re: způsob komunikace

autor Eliška Pospíchalová -

Komunikace přes fórum mi nevadí. Ale samozřejmě osobní kontakt a přímá diskuze by mohla přinést více zajímavých poznatků. Pokud by tedy někdy byla možnost a i od ostatních větší zájem o konzultaci, ráda se zúčastním. Jen tedy za mě by bylo ideální, pokud by se takovéto setkání případně podařilo domluvit v následujících třech týdnech, později už svou účast bohužel nemohu slíbit na 100 %.

V odpovědi na Jaromír Bednařík

Re: způsob komunikace

autor Petra Čermáková -

Dobrý den,

já jsem také za to, že komunikace pomocí fóra je v momentalní situaci nejlepší. Úkoly si mohu projít a vypracovat, kdy bude potřeba a čas. Úkolů je hodně a k tomu všemu připravujeme přípravy pro děti na 1. stupni základní školy. Souhlasím s Jaromírem v tom, že z časového hlediska bych tuto formu upřednostnila před osobní schůzkou, nebo online hodinou. K tomu všemu teď musím běhat po doktorech a moc času mi nezbývá. Proto bych byla moc ráda, kdyby se komunikace pomocí fóra zachovala tak, jak je. Mohu si tak rozvrhnout čas, jak je potřeba.

Děkuji a s pozdravem,

Petra Čermáková

V odpovědi na Petra Čermáková

Re: způsob komunikace

autor Šárka Strnadová -

Dobrý den, 

Také souhlasím, že komunikace tady na moodlu pomocí fóra je asi nejlepší řešením v této situaci. Musím říct, že je to velmi přehledné a pokaždé, když někdo přidá nového, najdu to tady velmi snadno.  K pomalu se blížícímu zkouškové mi toto rozvržení také přijde jako nejlepší možnost.

Šárka Strnadová