Osnova témat

  • Úvod

  • Funkcionální rovnice a nerovnice

    Zde jsou jednak materiály ke studiu z tohoto tématu, jednak fórum, ve kterém je možnost diskutovat po skupinách příklady k seminární práci. Bude též vysvětleno na prvním setkání.

  • Goniometrické, logaritmické, exponenciální

    V této sekci naleznete příklady k tématu goniometrické, logaritmické, exponenciální  rovnice, nerovnice a jejich soustavy.Vzhledem k tomu, že jde víceméně o opakování, není zde teorie, kterou případně najdete ve středoškolských učebnicích a v učebnici Odvárka a kol: Metody řešení matematických úloh.

  • Zajímavé, nezařazené

    Některé "zajímavé" typy rovnic (příp. rovnic řešených vtipem, vhledem, nestandardními metodami) ukážeme na prvním setkání. Těmi se budete inspirovat k hledání a prezentování vlastních. V tomto bloku je fórum, do kterého každý student nahraje svoje příspěvky na prezentaci, letos nechávám na Vás, zda jen zadání a množinu koření  nebo i postup řešení (tj. proces).   Na prezentaci je třeba mít připravené 2 takovéto rovnice, na nahrání do Moodle také prosím dvě. NEZAPOMEŇTE V MOODLE UVÉST ZDROJ, příp. jestli jste ji vymysleli sami. Rovnice/Nerovnice/Soustava může být psána rukou, nebo elektronicky a přiloženo jako pdf-ko nebo jako obrázek.

  • Závěrečný test - tabulka vzorců

    K závěrečnému asi 45 minutovému testu, je povolena tabulka vzorců, kterou najdete zde.