Wenn Sie Fragen zum Kurs haben, können Sie sie hier stellen. Klicken Sie auf "Antworten" und schreiben Ihren Text.
Fragen zum Kurs, Wintersemester 24/25
Dobrý večer, chcel by som sa spýtať, či pri prezenčnej časti vstupného testu budeme môcť používať slovníky, poprípade koľko % potrebujeme z testu získať na to, aby sme v kurze mohli pokračovať. ďakujem :)
Dobry den Simone,
pouzivat slovnik neni mozne. Spravnost odpovedi musi byt nad 65%.
S pozdravem
Klara Tschek
pouzivat slovnik neni mozne. Spravnost odpovedi musi byt nad 65%.
S pozdravem
Klara Tschek
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat do kdy je potřeba odevzdat tu rešerši odborné literatury z našeho oboru prosím? Úkol je datován jako dlouhodobý, ale chybí tam jasný deadline, nebo jsem si ho alespoň nevšimla, díky.
chtěla jsem se zeptat do kdy je potřeba odevzdat tu rešerši odborné literatury z našeho oboru prosím? Úkol je datován jako dlouhodobý, ale chybí tam jasný deadline, nebo jsem si ho alespoň nevšimla, díky.
Dobry den Natalie,
vychazejte prosim pri kazde lekci (tydenim ukolum) z knihy. Vzdy posilam odkazy na konkretni kapitolu. A prave v teto kapitole najdete dulezite informace, jako napriklad datum odevzdani dlouhodobeho ukolu. Viz zde https://dl1.cuni.cz/mod/book/view.php?id=533064&chapterid=47444 (je to tam zlute oznacene). Datum je 27.10.
S pozdravem
Klara Tschek
vychazejte prosim pri kazde lekci (tydenim ukolum) z knihy. Vzdy posilam odkazy na konkretni kapitolu. A prave v teto kapitole najdete dulezite informace, jako napriklad datum odevzdani dlouhodobeho ukolu. Viz zde https://dl1.cuni.cz/mod/book/view.php?id=533064&chapterid=47444 (je to tam zlute oznacene). Datum je 27.10.
S pozdravem
Klara Tschek
Dobrý den, radši se ptám, protože si nejsem zcela jistá – v informacích ke kurzu je sice napsané, že máme všechny úkoly psát v češtině, takže tak máme psát nejspíš i ten úkol o odborné literatuře. Jen nevím, jestli věta "popište situaci / pramenu vašeho oboru v německém jazyce" znamená, že máme popsat situaci v německém jazyce, nebo máme česky popsat situaci německé literatury...
Dobry den Klaro,
ano, tento kurz je orientovany ciste na receptivni dovednosti, to znamena, ze veskere Vase prispevky by meli byt v cestine.
V nemcite, jestli chcete, muzete psat prispevky, ktere nejsou spojeny s konkretnim textem. Otevrene otazky (takove, kde musite napsat odpoved, nikoliv neco zaskrtnout) k textum (napr. shrnuti) piste prosim v cestine - zde by pouziti NJ nevypovidalo mnoho o tom, jestli jste textu rozumeli.
Zdravim
Klara Tschek
ano, tento kurz je orientovany ciste na receptivni dovednosti, to znamena, ze veskere Vase prispevky by meli byt v cestine.
V nemcite, jestli chcete, muzete psat prispevky, ktere nejsou spojeny s konkretnim textem. Otevrene otazky (takove, kde musite napsat odpoved, nikoliv neco zaskrtnout) k textum (napr. shrnuti) piste prosim v cestine - zde by pouziti NJ nevypovidalo mnoho o tom, jestli jste textu rozumeli.
Zdravim
Klara Tschek
Dobrý den, chtěla bych se prosím raději zeptat, zda máme něco udělat v části “Unterlagen Studenten”. Vím, že je napsáno, že máme vždy vycházet z “Handbuch zum Kurs”, ale nevšimla jsem si u zmiňované aktivity žádného zadání, tak se raději ptám, abych něco nepromeškala. Děkuji za odpověď.
Dobry den,
ne, prosim opravdu vychazejte z kapitoly. "Unterlagen" je slozka, ve ktere jsou soubory, ktere v nekterych kapitolach budete potrebovat. Ale tam pak zade bude odkaz v kapitole. (Unterlagen jsou podklady, je to zasoba ruznych textu apod.)
Zdravim
Klara Tschek
ne, prosim opravdu vychazejte z kapitoly. "Unterlagen" je slozka, ve ktere jsou soubory, ktere v nekterych kapitolach budete potrebovat. Ale tam pak zade bude odkaz v kapitole. (Unterlagen jsou podklady, je to zasoba ruznych textu apod.)
Zdravim
Klara Tschek
V odpovědi na První příspěvek
Re: Fragen zum Kurs, Wintersemester 24/25
autor Izel Melisa Çolakoglu -
Dobrý den,
úkol s rešerší jsem odkládala, jelikož pořád nechápu, na co vlastně odkazujete...
"Popište situaci / pramenu vašeho oboru v německém jazyce. Napište každopádně delší komentář k bodům 3 a 4 - a u bodu 2: dohromady minimálně 8 bibliografických informací k min. 2 dílčím bodům (např. 2.2 a 2.4)"
Jaké body máte na mysli? Co jsou body 3, 4 a 2, a kde je najdu, prosím?
Předem děkuji za odpověď
úkol s rešerší jsem odkládala, jelikož pořád nechápu, na co vlastně odkazujete...
"Popište situaci / pramenu vašeho oboru v německém jazyce. Napište každopádně delší komentář k bodům 3 a 4 - a u bodu 2: dohromady minimálně 8 bibliografických informací k min. 2 dílčím bodům (např. 2.2 a 2.4)"
Jaké body máte na mysli? Co jsou body 3, 4 a 2, a kde je najdu, prosím?
Předem děkuji za odpověď
Dobry vecer Izel,
U popisu ukolu stoji: Otázky uvidíte když kliknete na "Pridat reseni ukolu".
Jakmile klinknete na "Pridat reseni ukolu" uvidite otazky, zde je kopiruji:
DEUTSCHSPRACHIGE QUELLEN / FRAGEN
1. Ihr Fach / Konkretisierung:
2. Welche Internetquellen haben Sie für Ihr Fach gefunden?
2.1. WEBSEITEN
2.2. ZEITSCHRIFTEN
2.3. BÜCHER
2.4. ANDERE PUBLIKATIONEN
3. Wie sieht die Situation deutschsprachiger Literatur in Ihrem Fachbereich aus?
4. Inwiefern können (rezeptive) Deutschkenntnisse für Ihr Fach sinnvoll sein?
Zdravim
Klara Tschek
Jakmile klinknete na "Pridat reseni ukolu" uvidite otazky, zde je kopiruji:
DEUTSCHSPRACHIGE QUELLEN / FRAGEN
1. Ihr Fach / Konkretisierung:
2. Welche Internetquellen haben Sie für Ihr Fach gefunden?
2.1. WEBSEITEN
2.2. ZEITSCHRIFTEN
2.3. BÜCHER
2.4. ANDERE PUBLIKATIONEN
3. Wie sieht die Situation deutschsprachiger Literatur in Ihrem Fachbereich aus?
4. Inwiefern können (rezeptive) Deutschkenntnisse für Ihr Fach sinnvoll sein?
Zdravim
Klara Tschek
Dobrý den,
chtěla bych se prosím zeptat do kdy máme plnit úkoly. Všimla jsem si nové záložky s hodnocením úkolů a tam je čas např. neděle 27.10. 0:00. Tak mě to trochu zmátlo, protože jsem si myslela, že do neděle znamená včetně neděle do půlnoci. Proto se raději ptám, kdyby to někoho taky zmátlo. Moc děkuji za odpověď.
chtěla bych se prosím zeptat do kdy máme plnit úkoly. Všimla jsem si nové záložky s hodnocením úkolů a tam je čas např. neděle 27.10. 0:00. Tak mě to trochu zmátlo, protože jsem si myslela, že do neděle znamená včetně neděle do půlnoci. Proto se raději ptám, kdyby to někoho taky zmátlo. Moc děkuji za odpověď.
Dobry den Barboro,
je to tak jak pisete, lhuta je vzdy do nedele, a sice VCETNE NEDELE do 23:59. Ze u hodnoceni zde https://dl1.cuni.cz/mod/attendance/view.php?id=637222 pripadne stoji uz drivejsi datum, je naprosto irelevantni (automaticky se to nastavilo, a ja nevidela duvod s tim manipulovat). Ukoly lekce 2 a "Deutschsprachige Quellen" tedy muzete ulozit jeste zitra.
Zdravim a preji hezky vikend
Klara Tschek
je to tak jak pisete, lhuta je vzdy do nedele, a sice VCETNE NEDELE do 23:59. Ze u hodnoceni zde https://dl1.cuni.cz/mod/attendance/view.php?id=637222 pripadne stoji uz drivejsi datum, je naprosto irelevantni (automaticky se to nastavilo, a ja nevidela duvod s tim manipulovat). Ukoly lekce 2 a "Deutschsprachige Quellen" tedy muzete ulozit jeste zitra.
Zdravim a preji hezky vikend
Klara Tschek
Dobrý den,
nejde mi otevřít úkol "Wörter erschließen: Wortarten", ukazuje mi to tuto zprávu: "Lituji, HotPot modul nemohl rozpoznat typ zdrojového souboru: /Fernsehen.jqz". Nevíte, kde mohla nastat chyba? Děkuji:)
nejde mi otevřít úkol "Wörter erschließen: Wortarten", ukazuje mi to tuto zprávu: "Lituji, HotPot modul nemohl rozpoznat typ zdrojového souboru: /Fernsehen.jqz". Nevíte, kde mohla nastat chyba? Děkuji:)
Dobry den Klaro,
dekuji za zpravu.
Ano, je tam nejaky problem. Nevim, proc nelze soubor otevrit, a nenasla jsem reseni.
Ukol delat nemusite. Z lekce jsem ho vymazala.
S pozdravem
Klara Tschek
dekuji za zpravu.
Ano, je tam nejaky problem. Nevim, proc nelze soubor otevrit, a nenasla jsem reseni.
Ukol delat nemusite. Z lekce jsem ho vymazala.
S pozdravem
Klara Tschek