Obsah vzdělávání - Kuklová Natálie

Obsah vzdělávání - Kuklová Natálie

autor Natálie Kuklová -
Počet odpovědí: 5

Ahoj všichni,

přikládám svůj portfoliový úkol na téma Obsah vzdělávání. Předem děkuji za zpětnou vazbu, vážím si toho.

N.

V odpovědi na Natálie Kuklová

Re: Obsah vzdělávání - Kuklová Natálie

autor Alžběta Ondřichová -
Milá Naty,
je vidět, že v RVP a dalších teoretických východiscích se orientuješ a vše máš pečlivě vypsáno a osvětleno.
Moc se mi libí neformálnost celé hodiny a menší počet aktivit. Zapojení duševního zdraví je podle mě naprosto klíčové a díky za něj, protože je moc důležité zdraví neredukovat pouze na poučku o tom, jak je důležité jíst hodně ovoce a zeleniny (i když to je samozřejmě také důležité).
V sekci individualizace je vidět, že přemýšlíš o třídě jako celku a je pro mě inspirativní vidět, jak se dá i hodina na téma zdraví pojmout trochu jako teambuilding třídy, prostor na zlepšení komunikace a naslouchání mezi dětmi.
Bětka

autor Alena Kodetová -
Ahoj Naty,
vybrala jsi si skvělé téma, při němž se s dětmi dá dělat spousta aktivit. Orientuješ se dobře v RVP. Aktivity jsou hezky popsány, určitě děti bavily. Nechám se tebou inspirovat a využiji aktivity i ve své praxi.
Děkuji.
AK

autor Lucie Tomečková -
Ahoj Natálko,
tvá hodina se mi líbila, určitě si z ní vezmu inspiraci do nějaké své hodiny. Dle mého názoru se orientuješ v RVP i ostatních dokumentech, vše vysvětluješ a komentuješ. Oceňuji, že ses nezaměřila pouze na fyzické zdraví, ale vyzdvihla jsi i potřebu mluvit o zdraví psychickém, o nemocech jako je bulimie či anorexie. Určitě jsi naplnila všechny očekávané výstupy, včetně výstupu prevence, když děti dostaly za úkol vytvořit komiks s ponaučením.
Přeji hodně štěstí a sil do dalšího studia. Lucka

autor Klára Haislová -
Ahoj Natálko, opět perfektně zvolené aktuální téma. Zdraví, zdravá výživa, hygiena v oblasti zoubků. Je nesmírně důležité s žáky na toto téma diskutovat, nechat je vyjádřit jejich názor a především upozornit na to jak je téma "Moje zdraví" důležité a to se ti určitě povedlo. Moc se mi líbí, že si žáci do svých sešitů zapisují názory jak své, tak svých spolužáků. Je pro ně pak krásným výstupem to, že každý jeden názor je důležitý a počítá se. To souvisí i s tvým návrhem individualizace, kdy se každý jeden žák cítí jako součást celku. Perfektně zvoleno. Výstupy jsou dle mého názoru splněny a dobře zvoleny, tak aby se v rámci výuky daly splnit.

autor Eliška Glatzová -
5/7 Splněno

Příprava sleduje cíle VO Člověk a jeho svět 1
Příprava je dokladem dobré orientace v RVP ZV 1
Příprava je dokladem efektivní práce s vybraným ŠVP 0
Použití alespoň 5 klíčových slov, přičemž jejich použití je relevantní (není jen formální) 1
Příprava reflektuje soulad cíle a obsahu vzdělávání/učiva 1
Příprava obsahuje relevantní individualizované cíle či úkoly alespoň pro 1 žáka 0
Formální dodržení požadavků (odevzdání včas, gramatika, stylistika) 1

Milá Natálie,
děkuji za zveřejněný krásně přehledný úkol, v RVP se zdatně orientujete. Co se týče individualizace, z organizačního hlediska máte kvalitně promyšlené, jak budete řešit případné specifické situace. V zadání bylo promyslet konkrétní individualizovaný úkol - zamyslela byste se, jak by se dala využít zrovna ta myšlenková mapa? Ve třídě máte děti, které budou psát někdo rychle, někdo pomalu, navíc můžete mít žáky s dvojí vyjímečností - bude to pro ně příliš snadný úkol, ale psaní jim bude dělat potíž. Promyslete si prosím jakoukoliv možnost, jak udělat jeden úkol individualizovaně. Ta se Vám k tomu totiž úplně nabízí - myšlenkové mapy jsou navíc trendy a užitečné. Dále nedohledala jsem také ŠVP konkrétní školy. Jestli někde učíte/chodíte na praxe, jsou na každých webových stránkách, prosím, ještě si dohledáte? Doplnit obsah/cíle. Hezká práce, celkově máte splněno! S pozdravem Eliška Glatzová

Vynechala bych z indikátorů

• Uplatňuje základní hygienické, režimové a jiné zdravotně preventivní návyky

- to je obecný cíl.