Výukové cíle_Hrušková

Výukové cíle_Hrušková

autor Iveta Hrušková -
Počet odpovědí: 3

Dobrý den,

vkládám práci na téma "Cíle vzdělávání.

Hezký den,

Iveta Hrušková

V odpovědi na Iveta Hrušková

Re: Výukové cíle_Hrušková

autor Ivana Soukupová -
Milá Ivet,

velice se mi líbí tvá práce a tvůj cíl hodiny. Toto téma je potřeba s žáky důkladně probrat. Myslím si, že z této hodin/y odejdou poučeni o bezpečné cestě do školy. Hodina vypadá, že je zábavná, střídáš skupinovou práci s výkladem, používáš interaktivní tabuli, názorné obrázky, mapy. Měla jsem chuť vrátit se do školních let a nakreslit si svou cestu do školy. Líbí se mi, že zmiňuješ nebezpečná místa, která na cestě existují. Žáky přiměješ přemýšlet o rizikovém úseku, a tak si na něj dají pozor. Zahrnutá znalost dopravního značení využijí i v jiných situacích například při jízdě na kole.

S pozdravem

I.Tíková

autor Tereza Vybíralová -
Milá Iveto,
vybraly jsme si obě téma cesta do školy. Byla pro mě fajn mít možnost porovnat s někým jiným a vidět, jak by hodinu provedl on. Orientace v okolí bydliště mi přijde jako jedna z nejdůležitějších vlastností, kterou by děti měly mít. Cíle byly za mě srozumitelné a myslím si, že i dosažitelné. Úkoly byly lehce pochopitelné a zajímavé. Líbilo se mi zapojení interaktivní tabule, ale i skládání ve skupinách. Pracovní list mi přišel jako super zakončení hodiny, kdy si žáci mohou ověřit, co se naučili a případně si znalosti doplňit.

autor Eliška Glatzová -
4/7

Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 0
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 0
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 0

Milá Iveto,
děkuji za zveřejněný úkol, který se velmi hodí pro bezpečnost žáků, a omlouvám se za pozdní vyhodnocení. V RVP se orientujete, cíle jste správně rozdělila, Bloomova taxonomie (A,K,M) je Vám jasná. Cíle jou konkrétně vytyčené. Ke SZZ bude třeba rozlišovat i nižší a vyšší kognitivní cíle. Bylo by dobré ještě zapracovat konkrétní návrh - jak ověříte, že si žáci osvojili učivo? Dále jakou dáte zpětnou vazbu? Popis a zhodnocení postupu plánování výuky by potřebovalo lépe rozvést a vhodněji formulovat - např. na základě předpokládaných znalostí žáků, stanovení cíle, výběr materiálu, výběr aktivit, atd. Máte pouze zdroj. Pro přehlednost a ke SZZ by bylo dobré dát přípravu do odstavců, napsat odhadovaný čas (ve skutečnosti se někdy realita liší, ale i tak je dobré mít představu). Zajímavý a motivační úkol mi přijde skupinový - skládání značek. Dále jak používáte interaktivní program (i ten můžete zapracovat do přípravy jako to, čím ověříte, jak si žáci učivo osvojili, co se naučili?). Líbí se mi, že žáci pracují ve skupině, hodinu máte připravenou tak, aby byli aktivní. Úkol jste splnila, prosím zapracujte poznámky, přípravu budete potřebovat ke SZZ. V případě otázek mě neváhejte kontaktovat. S pozdravem Eliška Glatzová