Ahojky Marti,
přípravu Tvé hodiny vnímám jako velice povedenou, líbí se mi aktivita s přinesenou vlastní fotkou a velice obdivuji zapojení dramatické výchovy do hodiny. Věřím, že by tento dramatický prvek děti velice bavil a mohly se rozvíjet i v práci ve skupině. Napadá mě mít případně nějaké rodinné situace přiravené v nabídce, pokud by žáci nemohli na nic přijít ( a abych byla jistá, že zazní více funkcí rodiny). Tvá připravovaná hodina je aktivní, propojuje samostatnou práci i práci ve skupině, povídání i naslouchání druhým.
Na Tvé práci je vidět, že se vyznáš v Rámcovém vzdělávacím programu a spojuješ hodinu s obecnými cíli, průřezovými tématy i klíčovými kompetencemi. U klíčových kompetencí bych zvážila přidání ifnromace, jaké kompetence občanské a kompetence sociální a personální může žák během hodiny rozvíjet. Cíle se mi zdají být správně formulované, dají se měřit a vystihují i to, kam hodinu směřuješ. Vyjmenovat dané věci může i písemně v pracovním listu. Chápu to tak, že si dosažení cílů ověřím jak během hodiny, tak i na konci díky pracovnímu listu.
Děkuji za inspiraci na aktivity, přínosné mi přijde ta dramatická výchova v praxi.
Ať se daří, Anička