Výukové cíle - Lehovcová Martina

Výukové cíle - Lehovcová Martina

autor Martina Lehovcová -
Počet odpovědí: 3

Krásný den,

posílám výukové cíle.

Martina Lehovcová

V odpovědi na Martina Lehovcová

Re: Výukové cíle - Lehovcová Martina

autor Anna Krátká -
Ahojky Marti,

přípravu Tvé hodiny vnímám jako velice povedenou, líbí se mi aktivita s přinesenou vlastní fotkou a velice obdivuji zapojení dramatické výchovy do hodiny. Věřím, že by tento dramatický prvek děti velice bavil a mohly se rozvíjet i v práci ve skupině. Napadá mě mít případně nějaké rodinné situace přiravené v nabídce, pokud by žáci nemohli na nic přijít ( a abych byla jistá, že zazní více funkcí rodiny). Tvá připravovaná hodina je aktivní, propojuje samostatnou práci i práci ve skupině, povídání i naslouchání druhým.

Na Tvé práci je vidět, že se vyznáš v Rámcovém vzdělávacím programu a spojuješ hodinu s obecnými cíli, průřezovými tématy i klíčovými kompetencemi. U klíčových kompetencí bych zvážila přidání ifnromace, jaké kompetence občanské a kompetence sociální a personální může žák během hodiny rozvíjet. Cíle se mi zdají být správně formulované, dají se měřit a vystihují i to, kam hodinu směřuješ. Vyjmenovat dané věci může i písemně v pracovním listu. Chápu to tak, že si dosažení cílů ověřím jak během hodiny, tak i na konci díky pracovnímu listu.

Děkuji za inspiraci na aktivity, přínosné mi přijde ta dramatická výchova v praxi.

Ať se daří, Anička
V odpovědi na Martina Lehovcová

Re: Výukové cíle - Lehovcová Martina

autor Eliška Glatzová -
Milá Martino,
děkuji za zveřejněný úkol zaměřený na výukové cíle hodiny. V RVP jste se zorientovala, máte vše správně zařazené. V Průřezových tématech najdete obecné cíle, ke kterým Vaše hodina směřuje. Vypíšete nějaký? Z Vaší přípravy není zcela evidentní a označené, který cíl pokládáte za obecný. Konkrétní výukové cíle jsou přesně formulované, splnitelné, měřitelné. Zařadila jste je podle typologie také správně. Zamyslíte se ještě prosím nad Bloomovou taxonomií kognitivních cílů? Alespon na nižší a vyšší? Co se týče zpětné vazby, budete dávat tedy písemnou zpětnou vazbu a slovní hodnocení (ústní zpětnou vazbu) při procházení po třídě? Bod máte uznaný, bylo by ale dobré také konkretizovat. Vaši hodinu si určitě v praxi představit umím, myslím, že budou zábavné hrané historky - je to dobrá příležitost, jak děti lépe poznat a jak se děti mohou poznat navzájem. Obecně se musí s tématem rodina pracovat opatrně, aby vedl k toleranci a k respektování odlišnosti - Vy si s tím poradíte. Poznámky prosím zapracujte, bude se Vám to hodit ke SZZ. Tento úkol máte splněný, dobrá práce! S pozdravem Eliška Glatzová

6/7
Obecný cíl/obecné cíle : 0
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 1
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1