Milá Deniso,
děkuji za zveřejněný úkol č.1. V teorii cílů a kurikulu se orientujete. Je ještě nutné napsat konkrétní cíl hodiny - výstup. Napadá mě "žák pojmenuje správně zvíře a mládě, žák jmenuje dny od pondělí do pátku, žák napíše správně mláďata"? Až napíšete tyto konkrétní cíle, dostanete zároveň i bod za splnění odpovídajících metod, aktivit a strategií. Cíle by bylo dále nutné rozdělit podle Bloomovy taxonomie. Prosím, podívejte se do materiálů v
moodle (kognitivní (dělení na úroveň zapamatování, atd., stačí alespoň na nižší a vyšší), afektivní, psychomotorické. Dále je třeba promyslet, jak budete hodnotit splnění cílů a jakou dáte zpětnou vazbu žákům? Nabízí se písemný komentář k PL? Nebo ústní zpětná vazba závěrečné práci v kruhu? Co myslíte?
Krásný nápad je křížovka a hledání ztracených zvířat po chodbě - žáci se hýbou, pracují ve dvojici a vyplňují, jsou aktivní všichni zároveň - nepřekvapilo mě, že byly děti nadšené. Líbí se mi, že střídáte tolik aktivit.
Prosím, na splnění zápočtu zapracujte poznámky (doplnit konkrétní cíle, rozdělit podle Bloom - alespoň K, A, M, navrhnout hodnocení splnění cíle a zpětná vazba. Kdybyste potřebovala poradit, jsem Vám k dispozici! S pozdravem Eliška Glatzová
2/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 0
Správné označení formulovaných cílů: 0
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 0
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 0
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 0
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1