Výukové cíle

Výukové cíle

autor Denisa Kalinová -
Počet odpovědí: 6

Zdravím všechny, 

vkládám svůj portfoliový úkol - Výukové cíle. Moc se těším na Vaše reakce a komentáře. 

Krásné prožití vánočních svátků,

Denča Klacková

V odpovědi na Denisa Kalinová

Re: Výukové cíle

autor Martina Šulcová -

Ahoj Denčo, Tvá příprava se mi moc líbila. Myslím, že jsi se výborně zorientovala v RVP, dokázala, že se v něm orientuješ.

Já bych asi úplně v jedné přípravě neučila dohromady dvě takto různá témata a osobně bych prohodila tajenku a práci se skupinou, tajenku bych dala jako předposlední před PL. Ale to už je o tom, jak jsme která zvyklá učit :) Ale jinak moc hezké :) 

Zadání, dle mého bylo splněno na jedničku. :) 

Měj se hezky! 

Martina 

autor Lucie Brothánková -
Ahoj Denčo,

tvá práce je přehledná a srozumitelná. V kurikulárních dokumentech máš přehled.
Připravená výuka je za mě svižná s aktivizujícími metodami, při kterých žáci aktivně třídí a vyhodnocují informace, rozvíjí spolupráci i komunikaci v soutěžním týmu.
Děkuji za inspiraci.

Lucka

autor Eliška Glatzová -
Milá Deniso,
děkuji za zveřejněný úkol č.1. V teorii cílů a kurikulu se orientujete. Je ještě nutné napsat konkrétní cíl hodiny - výstup. Napadá mě "žák pojmenuje správně zvíře a mládě, žák jmenuje dny od pondělí do pátku, žák napíše správně mláďata"? Až napíšete tyto konkrétní cíle, dostanete zároveň i bod za splnění odpovídajících metod, aktivit a strategií. Cíle by bylo dále nutné rozdělit podle Bloomovy taxonomie. Prosím, podívejte se do materiálů v moodle (kognitivní (dělení na úroveň zapamatování, atd., stačí alespoň na nižší a vyšší), afektivní, psychomotorické. Dále je třeba promyslet, jak budete hodnotit splnění cílů a jakou dáte zpětnou vazbu žákům? Nabízí se písemný komentář k PL? Nebo ústní zpětná vazba závěrečné práci v kruhu? Co myslíte?
Krásný nápad je křížovka a hledání ztracených zvířat po chodbě - žáci se hýbou, pracují ve dvojici a vyplňují, jsou aktivní všichni zároveň - nepřekvapilo mě, že byly děti nadšené. Líbí se mi, že střídáte tolik aktivit.
Prosím, na splnění zápočtu zapracujte poznámky (doplnit konkrétní cíle, rozdělit podle Bloom - alespoň K, A, M, navrhnout hodnocení splnění cíle a zpětná vazba. Kdybyste potřebovala poradit, jsem Vám k dispozici! S pozdravem Eliška Glatzová

2/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 0
Správné označení formulovaných cílů: 0
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 0
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 0
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 0
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1
V odpovědi na Eliška Glatzová

autor Denisa Kalinová -
Dobrý den,
moc děkuji za hezká slova a zpětnou vazbu na můj portfoliový úkol. Práci jsem upravila dle požadavků a moc se omlouvám za neúplné první zpracování.
Vkládám pod názvem - Portfoliový úkol - Cíle 2, a doufám, že takto je tam vše potřebné.
Hezký den,
Klacková Denisa

autor Eliška Glatzová -
Děkuji za úpravu, založte si prosím přípravu ke SZZ :-) S pozdravem Eliška Glatzová 

7/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 1
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1

autor Kateřina Kadečková -
Milá Denčo,

Tvá práce: cíle 2, je za mě perfektně zpracovaná. Práce je napsaná stručně, výstižně a dobře se v ní orientuje. V přípravě hodiny se mi moc líbí motivace příběhem. Hodina je pestrá a využíváš různé výukové formy. Hodina by se dětem zajisté moc líbila.

Kačka