Cíle vzdělávání

Cíle vzdělávání

par Lenka Jarošíková,
Nombre de réponses : 3

Dobrý den,

zde vkládám svou práci na téma Cíle vzdělávání.

En réponse à Lenka Jarošíková

Re: Cíle vzdělávání

par Eliška Glatzová,
Milá Lenko,
děkuji Vám za zveřejněný úkol - téma rodina. Vaše příprava je specifická v tom, že je určená pro surdopedické třídy. Nenašla jsem prosím, pro kterou třídu je určená příprava (možná jsem přehlédla). Cíle máte jasně formulované, aktivity k nim směřují. Podle Blooma máte rozdělené správně K,A,M, pro SZZ je užitečné umět rozdělit i kognitivní cíle, minimálně na vyšší a nižší. Prosím, bylo by dobré ještě promyslet, jakým způsobem zhodnotíte splnění a jakou dáte zpětnou vazbu? Příprava je velice zajímavá a inspirativní pro ostatní, jakým způsobem se dá pracovat. Ve Vašem plánu se střídají aktivity, děti jsou v pohybu, to je bezva. Úkol máte splněný. S pozdravem Eliška Glatzová

5/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 0
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 0
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1

par Zuzana Rubešová,
Ahoj Lenko,

v první řadě chci pochválit tvojí přípravu, dle mého perfektně naplňuje zvolený cíl z RVP. Bylo zajímavé mít možnost nahlédnout do přípravy pro žáky se sluchovým postižním. Líbilo se mi, že jsi volila různé metody a nebála ses zařadit také skupinové aktivity. Také oceňuji, že jsi nad tím přemýšlela a snažila ses skupinovou aktivitu nastavit tak, aby jí žáci zvládli. Osobně bych klidně doplnila ještě nějaké klíčové kompetence. Myslím, že příprava směřuje také ke kompetencím sociálním a personálním (skupinová práce) i občanským (vztahové situace). Předpokládám, že příprava bude pro nějaké mladší žáky (také jsem v přípravě nedohledala).

par Kateřina Kadečková,
Milá Lenko, příprava tvé hodiny se mi velice líbila. Velice zajímavé a přínosné mi přišlo, že je hodina koncipována na žáky surdopedické třídy. Já sama zkušenost s přípravou takovéto hodiny nemám, tudíž jsem se ráda podívala na její zpracování. Dle mého názoru by hodina děti bavila a máš ji moc hezky připravenou. V celé práci je snadné se orientovat a na základě tvé přípravy, bych byla schopna sestavit podobnou hodinu. Co mi chybí je popis, pro jak staré žáky je tato hodina připravená. Děkuji za inspiraci.

Kačka.