Cíle vzdělávání

Cíle vzdělávání

autor Jana Vaisová -
Počet odpovědí: 5

Ahoj,

vkládám úkol na téma Cíle vzdělávání.

Budu ráda za vaši reflexi.

Jana

V odpovědi na Jana Vaisová

Re: Cíle vzdělávání

autor Andrea Vohradská -
Ahoj Jani, moc se mi líbí tvé propojení tématu s více předměty. Opět vidím, že na to, jako většina kolegyň, jdeš přes praktické zkušenosti a dovednosti, které se dětem lépe pamatují než pouhé paměťové učení. Pro prvňáčky to musí být velice zajímavá a zábavná hodina, která je zároveň i vzdělávající.

autor Eva Bezděkovská -
Ahoj Jani,
moc se mi líbí propojení učiva s dětskou svačinou. Zajímalo by mě, kolik dětí si do školy nějaké ty "rostlinky" nosí. Věřím, že v první třídě by se v jejich krabičkách určitě objevily :) Myslím, že cíle jsi zvolila opravdu vhodně, jednotlivé aktivity na sebe dobře navazují a vedou ke splnění stanovených cílů.

autor Eliška Glatzová -
Milá Jani,
děkuji Vám za milý úkol zaměřený na praktické téma - rostliny k jídlu. Máte jasně promyšlený cíl - co chcete, aby se žáci naučili a jak toho chcete docílit. Z popisu je jasné, jak jste nad tématem přemýšlela. Konkrétní cíle jsou formulované jasně, metody, aktivity a strategie k nim vedou. Prosím, napište ty 3 cíle pod sebe, bude to přehlednější. Co se týče rozdělení, máte je správně podle Blooma do kognitivních a afektivních. Jeden z cílů mi přišel jako psychomotorický - příprava svačiny. Zamyslete se ještě prosím nad Bloomovou taxonomií - vyšší a nižší, bude se Vám hodit ke SZZ. Bylo by vhodné zaměřit svoji pozornost na cíle obecné - např. utváření pracovních návyků, vytváření ohleduplného vztahu k přírodě - podívejte se prosím na Průřezová témata do RVP. ,,Poznává, učí se" označuje proces nebo přínos, nikoliv cíl.
Na plánu se mi líbí, že přemýšlíte v mezipředmětové dimenzi. Pro žáky musí být zábavné ukazovat svoje ovoce a zeleninu, co mají k svačině - určitě to v nich probudilo zájem. Žáci byli o to motivovanější, že pracovali s autentickými předměty. Úkol máte s přehledem splněný, skvělá práce! Prosím, zapracujte poznámky (hlavně obecné cíle), bude se Vám hodit ke SZZ. S pozdravem Eliška Glatzová

6/7.

Obecný cíl/obecné cíle : 0
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 1
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1