Didaktika 1. stupně ZŠ I - Výukové cíle - portfolio

Didaktika 1. stupně ZŠ I - Výukové cíle - portfolio

autor Michala Múková -
Počet odpovědí: 3

Ahoj, posílám svou seminárku k výukovým cílům.

díky za komenty.

V odpovědi na Michala Múková

Re: Didaktika 1. stupně ZŠ I - Výukové cíle - portfolio

autor Jana Vaisová -
Ahoj Míšo,
tvoje příprava se mi velice líbí. Myslím, že pro děti bude takto vedená hodina velice přínosná. Prožitek je pro děti, dle mého názoru, velice důležitý. Pokud vyučovací hodinu navštíví prarodiče tak věřím, že ohlas ze stran žáků bude pozitivní.
Obměnu hry „Rodinné povídání“ používám při povídání o víkendových zážitcích. V prvních týdnech se děti styděly, ale postupem času, jak i ty píšeš, se vytvořila příjemná atmosféra, která přeje sdílení.
Při tvorbě rodokmenu bych dětem umožnila i dolepení fotek rodinných příslušníků.
Dle mého názoru máš cíle zařazeny a pojmenovány správně a srozumitelně.
Tato příprava je pro mě inspirací.
Děkuji

autor Klára Hochmanová -
Ahoj Míšo,

děkuji za tvou inspirující přípravu! Vybrané téma považuji za velmi důležité a líbí se mi, jak jej citlivě uchopuješ. V práci bych chtěla vyzdvihnout to, že se orientuješ více na prožitek, sdílení, výtvarné zpracování příběhů/vzpomínek/emocí než na fakta o tom, jak má rodokmen vypadat, což považuji v tomto tématu za dobře zvolené. Velmi oceňuji nápad mezigeneračního sdílení v podobě diskuze s prarodiči. Samu by mne velmi zajímalo, jak žák 2. třídy na tohle téma reaguje a jak s ním pracuje.
Co mne napadá ke zlepšení? Možná bych více upřesnila konkrétní cíle hodiny v oblasti afektivní a psychomotorické - co vše se může žák/yně v rámci hodin naučit (ve stylu: "žák zaujme postoj..." ). V práci, dle mého, chybí reflexe plánování hodiny (poslední otázka), nebo jsem ji nerozeznala:).
Díky za tvé sdílení přípravy, velmi dobré a důležité téma, vydařené zpracování tématu.
Přeji krásné svátky a hodně sil do zkouškového, ať se vše vydaří,
K.

autor Eliška Glatzová -
Milá Michalo,
děkuji za zveřejněný úkol, který jste krásně a originálně uchopila, spojila s uměním, pracovala se emocemi. S kurikulem jste pracovala, vše potřebné našla a z toho i vycházela. Bezva. V typologii cílů jste se zorientovala (K,A,M - nicméně sdílení vzpomínek bych zařadila do afektivních). Prosím, zamyslete se ještě nad tím, které kognitivní cíle jsou vyšší a nižší podle Blooma. Afektivní a psychomotorické cíle by bylo vhodné formulovat přesněji (viz feedback od Vaši spolužačky Kláry). Ve Vaší přípravě jsem našla vše (i Váš způsob přemýšlení o přípravě). Do přípravy si prosím vypište i použité zdroje, nebo zda jste materiály vytvářela. Přála bych si vidět fotografie výrobků, musejí být nádherné. Líbí se mi nápady - kouzelný kámen, vzpomínková koule, výstava. Prosím, zapracujte poznámky, budete potřebovat ke SZZ. S pozdravem Eliška Glatzová

7/7

Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 1
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1