Příprava jedné vyučovací jednotky na téma Člověk a jeho svět. Příprava je koncipovaná pro 2. období 1. stupně ZŠ.
Adélo, četla jsem si tvou přípravu na hodinu a velice mě zaujala. Jednak se mi líbil tvůj plán vést hodinu v přírodě a pak i to, že ses neomezila pouze na jednu vyučovací hodinu. Rovněž velice kladně a nadšeně hodnotím práci s informacemi - kritické myšlení. Za mě je to velice pěkná příprava hodiny s naplněním stanovených cílů.
Dagmar Fišerová
Dagmar Fišerová
Zdravím, Adélo, Tvoje příprava hodiny se mi moc líbila a bylo mi hned jasné, že se bude líbit i dětem. Líbila se mi myšlenka "školy v přírodě" a zapojení věkově smíšené skupiny. Jako žák bych byla z takové hodiny (hodin) nadšená. Zároveň se držela tématu a cílů, které jsi chtěla dosáhnout a nebylo to jen hraní v přírodě, ale učení se v přírodě o přírodě. Navíc zvolené téma není samo o sobě zrovna zábavné a pro žáky často hůř představitelné, ale Tvoje hodina by zábavná byla a rozhodně by se děti mnohé naučily. Svoje dvě děti bych na Tvou hodinu poslala okamžitě. Ani z pedagogického hlediska nemám co vytknout, vše máš jasně rozvrženo a promyšleno. Přeji hodně štěstí ve studiu a práci s dětmi, Veronika Goldová
Ahoj Adél,
tvoje příprava mě velice zaujala. Oceňuji dlouhodobý koncept, práci žáků v přírodě, ověřování si vyzkoumaného i systematickou práci s informacemi. Stanovené cíle jsou dle mého názoru naplněny. Ráda bych byla žákem v tvých hodinách. Lucka Tomečková
tvoje příprava mě velice zaujala. Oceňuji dlouhodobý koncept, práci žáků v přírodě, ověřování si vyzkoumaného i systematickou práci s informacemi. Stanovené cíle jsou dle mého názoru naplněny. Ráda bych byla žákem v tvých hodinách. Lucka Tomečková
Milá Adélo,
děkuji za zveřejněný úkol č.1. zaměřený mezioborově. Obecné a konkrétní cíle jste správně zařadila, orientujete se v kurikulárních dokumentech. Konkrétní výukový cíl - žák pracuje s textem - jedná se o aktivitu, nikoliv o cíl. Co se týče Blooma, podívejte se prosím na členění kognitivních cílů, bude se hodit znát alespoň vyšší/nižší cíle. Hodnocení splnění cílů máte, aktivty a metody k nim vedou. V reflexi jsem nenašla, jakou zpětnou vazbu dostane žák? Formativní slovní hodnocení? Písemnou do PL listu? Máte naznačené vrstevnické hodnocení v závěru, bylo by třeba být ještě konkrétnější. Líbí se mi, že jste promýšlela přípravu v širším kontextu. Příprava je bezvadně promyšlená do detailu, líbí se mi sochy, zaujalo mě, že budou mít žáci k dispozici autentické materiály - půdu. Materiály máte atraktivně připravené. Krásná práce! Úkol č.1 máte splněný. S pozdravem Eliška Glatzová
6/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 0
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1
děkuji za zveřejněný úkol č.1. zaměřený mezioborově. Obecné a konkrétní cíle jste správně zařadila, orientujete se v kurikulárních dokumentech. Konkrétní výukový cíl - žák pracuje s textem - jedná se o aktivitu, nikoliv o cíl. Co se týče Blooma, podívejte se prosím na členění kognitivních cílů, bude se hodit znát alespoň vyšší/nižší cíle. Hodnocení splnění cílů máte, aktivty a metody k nim vedou. V reflexi jsem nenašla, jakou zpětnou vazbu dostane žák? Formativní slovní hodnocení? Písemnou do PL listu? Máte naznačené vrstevnické hodnocení v závěru, bylo by třeba být ještě konkrétnější. Líbí se mi, že jste promýšlela přípravu v širším kontextu. Příprava je bezvadně promyšlená do detailu, líbí se mi sochy, zaujalo mě, že budou mít žáci k dispozici autentické materiály - půdu. Materiály máte atraktivně připravené. Krásná práce! Úkol č.1 máte splněný. S pozdravem Eliška Glatzová
6/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 0
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1