Výukové cíle - les

Výukové cíle - les

autor Barbora Tomalová -
Počet odpovědí: 4

Ahoj/Dobrý den,

posílám svou práci a předem děkuji za zpětnou vazbu.

V odpovědi na Barbora Tomalová

Re: Výukové cíle - les

autor Šárka Pinkrová -
Milá Barboro,

zaujalo mě téma tvé přípravy hodiny. Určitě jsi správně zařadila učivo, jak do vzdělávací oblasti, tak do průřezových témat. Cíle jsou dle mého dobře formulované, možná bych je ještě doplnila o afektivní cíle v rámci práce se skupinou.

Velice se mi líbí aktivita s tvrzením - pravda, nepravda. Tato aktivita je výborná součást hodnocení a zpětná vazba k hodině. Žáci si probírané učivo díky této aktivitě upevní a pro tebe jako učitele je to velmi dobrý zdroj informací o znalostech žáků a zpětná vazba ke splnění cíle hodiny jako takového.
Celkově je tvá práce dobře strukturované a srozumitelná, v závěru si odpověděla na potřebné otázky.
Zajímalo by mě jaká časová dotace pro tento průběh hodiny je, z mého pohledu je to na 45 minut - jednu vyučovací hodiny náročná práce jak pro učitele, tak pro žáky.

Děkuji ti za inspiraci, ráda nějaké tvé nápady využiji při tvorbě vlastních příprav.
V odpovědi na Šárka Pinkrová

autor Barbora Tomalová -
Ahoj Šárko,

děkuji za tvou zpětnou vazbu. Hodinu jsem vymýšlela na 45 minut, ale je pravda, že sama jsem se zapřemýšlela, zda by to šlo vše časově zvládnout. Takže jsi mi to potvrdila, že by to bylo náročené, děkuji. Jsem neučící, takže hodina není vyzkoušena.

autor Kateřina Hrmová -
Milá Báro,

líbí se mi celková koncepce hodiny a metody, které jsi v přípravě použila. Myslím, že brainstorrming je výborná metoda pro uvedení tématu. Oceňuji ověření dosažení cílů na konci hodiny, aktivita rozhodování o správnosti vět mi připadá adekvátní a jasná. Katka

autor Eliška Glatzová -
Milá Barboro, 
děkuji Vám za kvalitně promyšlený úkol, zaměřila jste se na stále aktuálnější téma, které teď získává na důležitosti - environmentální výchova. Vše je přehledné. V RVP jste se zdatně zorientovala. Obecné i konkrétní cíle máte formulované správně, zařazené podle Bloomovy taxonomie. Aktivity k cílům vedou. Zpětnou vazbu máte naznačenou, bylo by ale dobré do portfolia specifikovat - vzhledem k organizaci projektu se nabízí vzájemná zpětná vazba mezi žáky s určenými kritérii (co mají hodnotit u spolužáků)? Poté Vaše slovní hodnocení?
Líbí se mi, že přemýšlíte nad tím, aby všichni žáci participovali (např. použití tabulky, práce ve skupinách, atd.). Úkol máte splněný, skvělá práce! S pozdravem Eliška Glatzová

6/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 0
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 1