příprava na výuku- vzdělávací cíle

příprava na výuku- vzdělávací cíle

autor Kateřina Šefrnová -
Počet odpovědí: 6

Hezký den, vkládám vypracovaný úkol, vůbec nevím, zda se mi sem soubor podařil nahrát, budu ráda za zpětnou vazbu, zda ho vidíte. Moc děkuji.:) Kateřina Šefrnová

V odpovědi na Kateřina Šefrnová

Re: příprava na výuku- vzdělávací cíle

autor Marcela Havlová -
Milá Kačí, přečetla jsem si Tvojí práci a rozhodla jsem se, že Ti dám zpětnou vazbu. Myslím, že Tvoje příprava dobře reflektuje vzdělávací cíle, které jsi zde stanovila. Je zřejmé, že jsi ji navrhovala s ohledem na potřeby a schopnosti žáků ve třetí třídě. Klade důraz na aktivní zapojení dětí a podporuje rozvoj sociálních dovedností a sebeporozumění. Abych byla konkrétnější, moc se mi líbí zapojení pohádkového příběhu, na kterém demonstruješ dobré a špatné vlastnosti. Myslím, že pro děti je pohádkové pojetí celkově přitažlivé a poutavé. Cíle, které jsi pro hodinu zformulovala a správně roztřídila mezi afektivní a kognitivní, jsou podle mě zcela v souladu se vzdělávacím obsahem. Myslím, že zadání jsi splnila a kdyby to bylo na mně hodnotila jedničkou s hvězdičkou! :-)

autor Barbora Sedláčková -
Ahoj Kačí, po přečtení tvé práce ti musím říct jak moc se mi líbilo zapojení do hodiny pohádky, určitě to děti vtáhne do děje hodiny a postupně v tvé hodině se tak trochu stávají i součástí pohádky. Moc se mi také líbí, že hodina se formulovaná do aktivního zapojování dětí a součástí je i trochu pohybu. A také musím ocenit závěr hodiny a odnesení afirmační kartičky, určitě to dětem dá něco i do dalších dní/měsíců a nezapomenou hned za zavřením dveří školy. Dle mého nezkušeného názoru jsi všechny stanovené vzdělávací cíle splnila a takovou hodinu bych si ráda prožila sama! :-)
V odpovědi na Barbora Sedláčková

Baruško, moc děkuji za krásný komentář ♥ Moc mě potěšil. Sama s učením tento rok začínám. Ještě jednou moc děkuji, a přeji krásný večer.:)

autor Eliška Glatzová -
Milá Kateřino,
děkuji za zveřejnění inspirativního úkolu č.1. Zaměřila jste se na odvážně na téma vlastnosti lidí, kde rozvíjíte zejména osobnostní a emoční stránku a krásným způsobem toto uchopila. Obecné a konkrétní cíle máte rozdělené správně (A,K), bylo by prosím dobré se také podívat na Blooma - kognitivní cíle (nižší, vyšší), i když máte zaměrení jiným směrem. Formulace ,,žák se učí" není cíl, ale proces. Prosím, přeformulujte (např. žák poznává a rozlišuje, žák se vcítí, atd.). Konkrétní výukový cíl (i z oblasti ČJS) by měl být měřitelný. Učí se - to je také proces. Konkrétní cíl (výstup) z hodiny máte ale níže, takže bod uznám. Hodnocení cílů máte promyšlené. V přípravě jsem nenašla konkrétní návrh zpětné vazby žákům (bude to slovní hodnocení? Vrstevnické hodnocení a pak Váš ústní komentář?). Dále by bylo vhodné více se zamyslet nad postupem - krom cíle např. vypsat konkrétní použité materiály (jsou Vaše tvorba?) a důvod, atd., dále předpoklady (věk, heterogenní skupina, atd). Prosím, specifikujte. Je perfektní, že pracujete s mazací tabulkou, každý žák je tak aktivní. Afirmační kartička je dokonalost! Úkol máte splněný, krásná práce, prosím, zapracujte si poznámky, bude se hodit ke SZZ. S pozdravem Eliška Glatzová

5/7
Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 1
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 0
V odpovědi na Eliška Glatzová

Dobrý den, 
vážená paní Glatzová, mockrát Vám děkuji za moc milé a přínosné hodnocení. Díky Vám vím, kde jsou klady v mé přípravě a co je třeba vylepšit. Tvorba byla moje, uvedu tedy důvod, proč jsem se rozhodla použít mou.
Děkuji za Vaše cenné rady.
Přeji Vám krásné dny,
S pozdravem
Kateřina Šefrnová