Jirmanová Radka

Jirmanová Radka

autor Radka Jirmanová -
Počet odpovědí: 1
V odpovědi na Radka Jirmanová

Re: Jirmanová Radka

autor Kamila Blažková -
Milá Ráďo,

líbí se mi, že jsi pro svou diplomovou práci zvolila velmi praktické a přínosné téma. Zároveň si však uvědomuji, že je to téma závažné, proto věřím, že nebylo snadné s ním pracovat. Obdivuji, že jsi do toho šla.
Hodně oceňuji, že v tvé práci najdeme přímo využitelné lekce literární výchovy na 1. stupni ZŠ nebo se jimi můžeme inspirovat. Překvapilo mě, že ve své diplomové práci nepracuješ pouze s lekcemi literatury, ale jako bonus nám předkládáš také seznam dětské literatury, což vnímám jako velký přínos. Z hlediska toho, že se zaměřuješ na kvalitu těchto knih, vidím další důležité využití tvé práce, protože jsme v dnešní době zavaleni množstvím knih a občas je složité se zorientovat v jejich tématech, ale především právě v jejich kvalitě.
Tvé uspořádání teoretické části je vzhledem k tématu vhodné a její jednotlivé kapitoly na sebe plynule navazují. Podle mého názoru popisuješ stěžejní problematiku vzhledem k tvému tématu. Líbí se mi, že se dotýkáš také vývoje dítěte, který je pro učitelskou profesi důležitý.
V praktické části, jak jsem již zmínila, vidím velký přínos v rámci propracovaných lekcí na velká témata. Oceňuji, že jsi tyto lekce nejen připravila, ale také odučila a zreflektovala. Navíc ses zaměřila nejen na svou reflexi, ale také na reflexi od jiných učitelů a v neposlední řadě i na reflexi od žáků. To vede ještě k hlubšímu zorientování se v dané problematice.

Ať se podaří obhajoba!
Kamča