Plurality

Plurality

par Denisa Kabrielová,
Nombre de réponses : 0

1) Typickým příkladem malé sociální skupiny je rodina. Vznikají zde blízké vztahy a dochází ke vzájemné interakci všech osob. Též bych mohla uvést sociální skupinu, kterou tvoříme s šesti kamarádkami z brigády na autodromu. Spojuje nás zájem o závody a účast na nich a zároveň se pravidelně scházíme v kavárně, kde probíráme nastávající události na našem autodromu, ale i osobní záležitosti. Být členem této sociální skupiny je pro mne důležité, protože se vždy podpoříme a vzájemně si důvěřujeme.

2) Jsem studentem vysoké školy, s ostatními mě spojuje zájem o studium a daný obor. Být členem mě obohacuje z hlediska nových zkušeností, ale i nových přátelství.

3) Součástí davu se stávám v okamžik, kdy jsem s ostatními na jednom místě, v jeden čas a se společným cílem. Členem davu jsem například při sledování filmu v kině, ale i na koncertě či při sledování hokejového zápasu. S ostatními mě v tento okamžik spojuje stejný zájem - například oblíbený zpěvák.

4) Součástí agregátu se stávám například při jízdě městskou hromadnou dopravou. S ostatními jsem ve stejném dopravním prostředku, ale žádný dopad to na mě nemá, pouze sdílíme stejné místo ve stejný čas.