Plurality

Plurality

by Petra Křečková -
Number of replies: 0

1.     Malá sociální skupiny – malé sociální skupiny mají úzké vazby mezi jejími členy, kteří se navzájem znají a integrují spolu

-         Jsem členem rodiny, což je typická malá sociální skupina, kde interakce je osobní a přímá. Být součástí rodiny je pro mě velmi důležité, jelikož se na ni mohu spolehnout a pokud nastane problém, vždy si pomůžeme a vyřešíme ho.

-        Jsem členem i pracovního týmu v organizace, kde se podílím na různých krátkodobých i dlouhodobých projektech.

2.     Sociální kategorie – lidé mají společný znak  

-        Během studia na univerzitě jsem součástí sociální kategorie studentů. I když jsme různí jedinci s různými zájmy, sdílíme jsme společný status a zkušenosti spojené se studentským životem.

3.     Dav – shromáždění lidí, kteří mají stejný cíl (po skončení zaniká)

-        Účastnila jsem se několika koncertů mé oblíbené kapely, kde jsem byla součástí davu lidí sdílejících stejný zájem a nadšení z hudby

-        Pravidelně se účastním různých sportovních událostí. Například při sledování hokejového zápasu v hledišti stadionu jsem byla součástí davu fanoušků, kteří fandí svému týmu. Toto je mi vždy příjemné, jelikož radost z povedeného zápasu můžu sdílet s ostatními.

4.     Jiný agregát – jakékoliv seskupení náhodných lidí na stejném místě

-        Členem takového agregátu jsem každý den při jízdě metrem do školy. Městská hromadná doprava je dobrý příklad takového agregátu. Obvykle to na mě nemá žádný dopad, jelikož dané lidi neznám a potřebuji se jen přemístit z místa na místo.