Zpětná vazba - Homulková, Rejmanová

Zpětná vazba - Homulková, Rejmanová

autor Kateřina Majerová -
Počet odpovědí: 0

Recenze kolegyň jsem si vybrala z toho důvodu, že obě knihy jsou na mém seznamu „K přečtení“ již nějakou dobu. Obě kolegyně zpracovaly recenzi velmi kvalitně a já si díky nim tyto knihy přečtu co nejdříve.

B. Homulková – kniha: Psychopatologie všedního života (Freud)

Recenze je vyvážená, je v ní zdůrazněn přínos díla pro oblast psychologie, ale zároveň autorka zmiňuje i výtky, které kniha dostává, a možná úskalí pro některé čtenáře. Oceňuji, že je v textu popsáno, jak se kniha čte a kolegyně nezacházela do přílišných podrobností týkajících se teorie. Text reflektuje vlastní zkušenost se čtením knihy a je díky tomu poutavý. Recenze mě rozhodně nalákala k přečtení, děkuji!

L. Rejmanová – kniha: Způsob bytí (Rogers)

Přístup Rogerse je mi blízký a díky této recenzi jsem získala představu nejen o tom, co autor v knize obsahově řeší, ale jakým stylem je kniha napsána. Líbí se mi, jak autorka Rogerse představila a uvedla základní principy terapie orientované na člověka. Dále se stručně zabývala základními koncepty vyskytující se v knize a nakonec zhodnotila, jak je kniha napsána a pro koho by mohla být vhodná. Recenze se četla moc hezky.