Zpětná vazba k recenzím - Sobotková, Firstová

Zpětná vazba k recenzím - Sobotková, Firstová

autor Veronika Pokorná -
Počet odpovědí: 0

Personality Theories Workbook – Klára Sobotková

Mým původním záměrem bylo také psát recenzi na tuto knihu, nakonec jsem se ovšem přiklonila k jiné, kde se jedná o známějšího autora - na recenzi proto oceňuji, že je v ní věnován prostor i informacím o samotné autorce a mohu si tak lépe představit z jakého kontextu její publikace vznikla. 

Recenze je velmi čtivě psaná a umožnila mi si vytvořit strukturovaný přehled o knize a vzhledem k tomu, že se nejedná o úplně tradiční publikaci, mi také přiblížila možné způsoby, jakými ji lze využít. Recenze mě v mém zájmu o knihu utvrdila, a mám z ní pocit, že kdybych si chtěla připomenout a lépe se orientovat v teoriích osobnosti, publikace by mi v tomto směru pomohla interaktivním způsobem, který podporuje přemýšlení nad jednotlivými koncepty.

Kromě textu také oceňuji, že recenze obsahuje i strukturu knihy, kde je zachycen obsah s jednotlivými autory a umožňuje tak snazší orientaci v tom, co lze v knize najít. 


Jak si lidé hrají – Monika Firstová

Recenze je dle mého názoru povedeným shrnutím toho nejdůležitějšího o knize, ocenit musím především velmi přehledné členění. Nejdřív je uvedena obecně, následně je rozebírána struktura a ke konci je uvedeno zhodnocení a shrnutí. Díky tomuto členění se v recenzi dobře orientuje a umožnila mi si snadno vytvořit představu o tom, co od knihy očekávat. Vzhledem k tomu, že jsem ji četla už před docela dlouhou dobou a přemýšlela jsem, jestli se k ní vrátit znovu, zvolila jsem si tuto recenzi, která mě podpořila v tom si ji přečíst znovu a připomenout si přístup transakční analýzy.