Recenze - zpětná vazba

Recenze - zpětná vazba

autor Barbora Vejdovská -
Počet odpovědí: 0

V.E. Frankl – A přesto říci životu ano – Lenka Petrželková

Recenzi bych chtěla ocenit za přehlednost a detailní rozpracování. Seznamuje nás s autorem, obsahuje stručné informace o kontextu doby, ve které kniha vznikala a vystihuje základní myšlenky Frankla. Oceňuji detailní rozbor jednotlivých částí, ze kterých Lenka vybrala vždy několik inspirujících myšlenek a doplnila je o své poznatky. Na druhou stranu myslím, že recenze je už relativně dlouhá a vůbec by nevadilo, kdyby některé pasáže zkrátila.

Sama jsem tuto knihu četla hned na začátku studia psychologie, kdy mne k jejímu přečtení namotivoval pan docent Chrz. Přestože jsem knihu četla přibližně před 4 lety, až do dnes ve mně zanechala silné pocity. Lenka přesně popsala emoce, které jsem sama u čtení knihy prožívala. Myslím, že se jí hezky povedlo pomocí recenze přenést atmosféru, kterou má kniha vyvolat a donutila mě k zamyšlení. Jsem ráda za připomenutí knihy a myslím, že pro ni v blízké době do knihovny opět sáhnu.

 

Narcismus – vnitřní žalář – Jana Drastíková

Tuto recenzi jsem si vybrala z toho důvodu, že jsem se s knihou dosud nesetkala a neznám ani jejího autora. Na recenzi oceňuji její strukturovanost a přehlednost. Oceňuji také vysvětlení, proč si knihu ke zpracování recenze vybrala. Seznamuje nás s autorem a jeho profesními zkušenostmi. V recenzi Jana uvádí základní myšlenky knihy tak akorát, aby ve čtenáři probudila zvědavost. Líbí se mi také zapojení zpětné vazby na audioknihu a paralela s pohádkou bratří Grimmů. Jana mě touto recenzí namotivovala k přečtení knihy.