Didaktický potenciál - Munchkin (kategorie sloves)

Didaktický potenciál - Munchkin (kategorie sloves)

autor Tereza Háječková -
Počet odpovědí: 0

MUNCHKIN

Sestup do podzemí. Zabij každého, koho potkáš. Probodni zezadu svého parťáka a vezmi si jeho výbavu. Posbírej poklady a uteč, abynestihl stejný osud.

PŘÍPRAVA HRY

Rozdělte karty na balíček dveří a balíček pokladů. Oba balíčky samostatně zamíchejte, aby nikdo nemohl podvádět. Rozdejte každému hráči 4 karty z každého balíčku.    

                                                                                                                                                                                                             

ZAČÁTEK HRY

Nejprve určete, kdo bude hrát první: hoďte kostkou a pak diskutujte o výsledku hodu, jeho významu pro hru a proč tato věta v pravidlech vlastně nedává žádný smysl. (Kdyby to veřejnost od nás neočekávala, byli bychom ji sem ani nepsali.)     

 

VYTVOŘENÍ POSTAVY

Každý začne jako člověk bez povolání na 1. úrovni (cha chá!).
Postavy Munchkinů jsou buď mužského nebo ženského pohlaví. Na začátku hry má vaše postava stejné pohlaví jako vy, pokud výslovně neurčíte něco jiného.

 

MANIPULACE S KARTAMI

Ve hře: karty ve hře leží na stole před vámi lícem nahoru, zobrazují vaši rasu a povolání (pokud rasu nebo povolání máte) a předměty, které nesete. Ve hře před vámi zůstávají lícem nahoru také déletrvající kletby a některé další karty.

V ruce: karty v ruce nejsou ve hře. Nemohou vám nijak pomoci, ale také vám je nikdo nemůže vzít, ledaže by efekt karty vysloveně zmiňoval karty „v ruce“. Na konci svého tahu nesmíte mít v ruce více než 5 karet (viz Charita na str. 2).

KONEC HRY                                                                               

Hra probíhá v jednotlivých tazích a každý tah se skládá z několika fází (viz str. 2). Jakmile první hráč dokončil svůj tah, hraje po něm svůj tah další hráč nalevo od něj a tak dále. Vyhraj tak, že jako první dosáhneš 10. úrovně.

Zdroj: pravidla karetní hry Munchkin (upraveno)