Akční plán - Poruchy příjmu potravy

Akční plán - Poruchy příjmu potravy

autor Radka Merklová -
Počet odpovědí: 0

Dobrý den. Zrovna asi 2 týdny zpátky jsem si všimla žákyně u které máme podezření na nějakou poruchu příjmu potravy. Žákyně 7. třídy nějakou dobu z důvodu nemoci nenavštěvovala školu. Po návratu jsme si všimli výrazného úbytku váhy.

Prvně jsem směřovala na její nejlepší kamarádku, kterou jsem potkala na chodbě. Ta mi mou teorii potvrdila. Zpětně si vybavila, že její svačiny byly menší nebo žádné a obědy si odhlašovala. Byla jsem se poradit nebo spíše oznámit danou věc našemu panu zástupci. Spolu s ním jsme si sjednali schůzku s rodiči, kterou budeme mít tento týden. Myslím, že se musíme připravit na obě reakce rodičů. Jak tu pozitivní, kdy doufám, že pokud se to potvrdí, budou daný problém řešit. I tu negativní, kdy budou celou situaci popírat.

 

Důležité je, na rozhovor se připravit. Připravit si podklady na koho se můžou obrátit a jak situaci řešit.

Pokud by se tato situace potvrdila, určitě bych zařadila i nějaké povídání o tomto problému do třídnické hodiny a také bych s žáky řešila, jak se mají chovat při návratu žákyně.

 

O těchto tématech je velmi důležité mluvit. Může se to týkat dívek i chlapců v tomto věku. Musíme klást důraz na všímavost kamarádů i rodiny.