Jmenuji se Michaela Macal a pracuji jako učitel odborného výcviku na Severočeské střední škole v Ústí nad Labem kde učím obor kosmetické služby.
Tuto školu jsem před 15 lety sama vystudovala a již 7 rokem zde učím. Můj akční plán je zaměřen na inovaci a zvýšení prestiže tohoto oboru. Tento obor jdee neskutečně rychle vpřed ať už to jsou různé nové přípravky, procedury a nebo přístroje. Mám zde kolegyni na stejné pozici, která je tu už 17 let a podle toho její práce vypadá. Je ze všeho znechucená a každý můj nápad který by se ubíral novým směrem je předem zavržen jelikož by to pro ni byla práce na víc. Já si myslím že učitel a hlavně ten který učí praxi by se měl celoživotně dovzdělávat a získávat nové možnosti pro naše žáky abychom pro ně dělali obor zajímavý a chtěli v něm setrvat i po vystudování školy. proto jsem přišla s plánem jak udělat žákům studium příjemnější a to tak že jsem jim do osnov zařadila prvky které se běžné školy zvlášť a každá kosmetička si je po dokončení školy platí extra. Dnes jsem pro žákyně zprostředkovala kurz na chemické peelingy a mezoterapii, které jsou teď trendy a určitě si poučili o spoustě nových věcí jsou už dávno překonány. Po domluvě s panem ředitelem jsme se domluvili na koupi i finančně nákladnějších přípravcích, které nám však zvýší prestiž školy.