Myslíte si, že se společnost do budoucna vyvine tak, že začne popírat biologická pohlaví a už se nebudeme rozlišovat na muže a ženy?

Re: Myslíte si, že se společnost do budoucna vyvine tak, že začne popírat biologická pohlaví a už se nebudeme rozlišovat na muže a ženy?

autor Veronika Rašková -
Počet odpovědí: 0
Pokud bych to měla nějakou shrnout, tak souhlasím s názorem, že tu začíná být nátlak na smazávání rozdílu v genderu. Dále souhlasím s tím a jsem taky proti tomu, aby se zrušili pánská a dámská toaleta. Já si myslím, že pokud někdo bude chtít, abychom ho/ji oslovali jinak, jak chtějí oni, tak klidně, s tím nemám problém, ale asi bych nezakládala nějak veřejně nový jazyk. Mě obecně to video hodně překvapilo, zároveň ten rozhovor mi přišel velmi zvláštní, určitě mě nikdo nepřesvědčil o tom, že exituje ještě nějaké "třetí pohlaví" a myslím, že ani nepřesvědčí. Bylo by dobré si uvědomit, že pohlaví a gender jsou dvě odlišné věci a myslím si, že společnost by se měla řídit hlavně proto, co chce dané pohlaví (třeba rozdělení toalet), protože pohlaví je biologicky dané, kdežto gender je to, jak sami sebe vnímáme a proto si myslím, že pokud se někdo necítí být ženou, ale mužem či obráceně, tak ať si chodí (pokud to nebude vadit ostatním, na takové toalety, které chce), ale ať to není tak, že celá společnost bude nucena nějakým způsobem tohle řešit. Navíc, to, že jsme muž či žena, to se vidí, ví, kdežto, to jak se vidíme, to vidíme jen my sami a nebo ti, co nás znají. Takže si myslím, že by se vše mělo zachovat na klasické rozdělení muže a ženy a ne podle genderu.