Nedostatečná výuka

Nedostatečná výuka

autor Kateřina Jelínková -
Počet odpovědí: 6

Dobrý den, doučuji chlapce 4.ročníku a zaráží mě několik věcí v rámci jejich online výuky. První věcí je, že vůbec nemají stálý rozvrh výuky- paní učitelka jim vždy večer před výukou napíše do teams, jaký předmět budou mít. Další věcí je, že učitelka se kolikrát ani nepřipojí a až v čase, kdy má výuka probíhat oznámí, že daný den mají volno. Třetím problémem je podle mého nedostatečný čas věnovaný výuce. Jedna maximálně dvě vyučovací půlhodiny denně mně osobně přijdou málo. Chlapcovi rodiče jsou z této situace nešťastní a prožádali mě, abych s ním probírala látku dopředu, což taky nevím jestli je úplně správné. V tuto chvíli si vážně nevím rady, jak dál postupovat. 

Děkuji předem za reakce a rady. 

V odpovědi na Kateřina Jelínková

Re: Nedostatečná výuka

autor Alena Franková -
Pokud je to skutečně tak, jak píšete, tak je to úplně šílené. Každopádně bych asi nejdřív zjistila, jestli třeba rodiče zkusili paní učitelku kontaktovat a vysvětlit jí, co se jim na tom nepozdává? A pokud se ani pak nic nezměnilo, tak jestli se zkusili obrátit na vedení školy? Předpokládám, že to tedy rodiče udělali, ale kdoví... třeba si předem řekli, že je to marné.
V odpovědi na Kateřina Jelínková

Re: Nedostatečná výuka

autor Jana Fančíková -
Dobrý den,
pokud jsou rodiče nespokojení s formou online výuky ze strany učitele, tak by bylo vhodné kontaktovat vedení školy. Chování paní učitelky tedy vůbec nechápu, protože dělá žákům akorát v životě další zmatek. Jak již jsem zmiňovala, tak bych navrhla rodičům kontaktovat vedení školy. Znám mnoho učitelek, které mají malé děti a zvládají učit online alespoň 2 hodiny denně.
V odpovědi na Kateřina Jelínková

Re: Nedostatečná výuka

autor Viktorie Michelčíková -
Dobrý den, i já bych na jejich místě kontaktovala vedení a začala situaci řešit. Přesto že je to těžká doba, vzdělávání je stále stejně důležité. Mám podobnou zkušenost, chlapec šesté třídy, kterého doučuji anglický jazyk, že mají jen jednu hodiny (Aj) týdně a na zbytek mají zadané úkoly v učebnici a pracovním sešitě. To mi přijde tedy zrovna u jazyka, kde je těžká gramatika žalostně málo. Nicméně rodiče si stěžovali vedení, které se stále obhajovalo a nakonec to skončilo inspekcí a počet hodin, nejen anglického jazyka, muselo vedení navýšit.
V odpovědi na Kateřina Jelínková

Re: Nedostatečná výuka

autor Viktorie Henzlová -
Dobrý den,
naprosto chápu Vaše rozpaky a stejně tak nátlak rodičů, jelikož nechtějí, abych jejich syn zakrněl ve vzdělávání. Na Vašem místě bych kontaktovala školu. Podle toto co popisujete, ta zřejmě nedochází k vzájemným hospitacím a možná i k nepřesným vyjasnění podmínek distanční výuky. Rozumím i učitelům, že je to pro ně demotivující, ale je to jejich práce, za kterou jsou ohodnoceni, a tak by ji měli vykonávat, tak jako v offline režimu ve škole. Věřím, že se situace zlepšila.
V odpovědi na Kateřina Jelínková

Re: Nedostatečná výuka

autor Lucie Souhradová -
Dobrý den,
chápu Vaše rozčarování nad chováním paní učitelky. Čas který věnuje výuce je naprosto nedostačující. Souhlasím s názorem, aby rodiče nejdříve kontaktovali paní učitelku a požádali o nápravu. Pokud by na to nepřistoupila, pak bych doporučila kontaktovat vedení. Je otázka, proč takto paní učitelka jedná. Může mít nějaké osobní problémy, starosti, prostě nějaké trápení. Moje dcera to měla nějakou dobu podobné s češtinářkou. Po čtrnácti dnech šla marodit a nakonec je chudák velmi těžce nemocná.
Snad se vše vyřeší.
V odpovědi na Kateřina Jelínková

Re: Nedostatečná výuka

autor Janetta Mázlová -
Dobrý den,

naprosto souhlasím s většinou, která navrhuje kontaktovat vedení školy. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že toto řešení zabralo. U mého syna online výuku bojkotovala angličtinářka. Nejprve angličtinu neměly děti vůbec, pak ji "vyučovala" asistentka pedagoga. Po nátlaku rodičů, vyměnilo vedení paní učitelku, teď je vše OK.