Děkuji za výskyty! Twitter nepoužívám (protože se ho bojím) takže mě nenapadlo, že by se to tam mohlo objevit. Ale dává to smysl - mluvenost je pro twitterové příspěvky typickým rysem. Koukám, že jste na twitteru vyhledala tvar jsem. Zajímavé je, že všechny tyhle tři příspěvky používají tu frázi být jako a zároveň jimi jejich autoři poukazují na nějaký svůj protimluv. Co myslíte korpusy online? Myslíte online now, jak jej nabízí KonText? Já se zajímal o mluvenou řeč, ale s námitkou, že internetový projev je sice psaný ale mluvenostní souhlasím. Můj KonTextový dotaz vypadá takhle:
[tag="P......3.*"][lemma="být" & tag="........R.*"] "jako"
ale ještě by to chtělo udělat, aby jmenný rod toho zájmena a slova byl shodný, ale to nevím jak, takže jedině rozložit na tři dotazy.
To uvození gesta nebo grimasy je hrozně zajímavé a co jsem pochopil tak v dnešní lingvistice docela relevantní. V prvním výskytu od vás to přesně vidím, jak se kombinují dva znakové systémy.
Verbum dicendi z úvahy vypustím, byla by to samoúčelná terminologická hrátka. Možná uvedu "sloveso mluvení".
Deadline je 14.3.?
Děkuji a zdravím!
am
[tag="P......3.*"][lemma="být" & tag="........R.*"] "jako"
ale ještě by to chtělo udělat, aby jmenný rod toho zájmena a slova byl shodný, ale to nevím jak, takže jedině rozložit na tři dotazy.
To uvození gesta nebo grimasy je hrozně zajímavé a co jsem pochopil tak v dnešní lingvistice docela relevantní. V prvním výskytu od vás to přesně vidím, jak se kombinují dva znakové systémy.
Verbum dicendi z úvahy vypustím, byla by to samoúčelná terminologická hrátka. Možná uvedu "sloveso mluvení".
Deadline je 14.3.?
Děkuji a zdravím!
am