Online taneční hodina

Online taneční hodina

autor Tereza Štufková -
Počet odpovědí: 0

Dobrý den, 

i přes veškeré překážky této doby jsem se rozhodla dále vést svůj taneční kroužek a praxi plnit touto formou. Vedu tento kroužek 3. rokem a s dětma jsem v kontaktu, volba online výuky pro mě byla na prvním místě. Je to pro mě možnost zlepšit si den a trochu se nabít energií, kterou mi děti předávají. Naučila jsem se s platformou google meet a dětem rozeslala informace s odkazem. Začali jsme se setkávat každý týden v čase kroužku. Děti mají zapnuté kamery a já mohu pokračovat ve své činnosti. Na začátku tréninku si chvilku povídáme a děti mi vypráví o online výuce, poté si všichni udělají prostor kolem sebe a protáhneme se. Potom připravím reproduktor a domluvíme se, jaké choreografie si zatančíme a tančíme na kamery. 

V této situaci k tomuto kroužku přistupuji úplně jinak než loni. V loňském roce jsme se chystali na soutěže a snažili se vytvořit, co nejlepší choreografie. Teď se snažím dětem zpříjemnit čas, který tráví doma a zpestřit jim den, což je velmi příjemné. Tančíme tedy staré flashmoby nebo staré choreografie. Na každý trénink si připravím kousek taneční choreografie, kterou se naučíme pro zábavu. Někdy jim pošlu jen pro zábavu kousek choreografie, kterou se mohou také naučit. 

Přikládám pár videí, které jsem natočila během online výuky, některá jsem zasílala dětem, že se mohly něco naučit doma a potom videa, kde jsem tančila s kroužkem mé mamky.