Dysregulace vztahu k sobě a ostatním

Dysregulace vztahu k sobě a ostatním

autor Kateřina Fuchsová -
Počet odpovědí: 0

Vybrala jsem si kategorii „Dysregulace vztahu k sobě a ostatním“ a centrum, které se nazývá Dům tří přání (www.dumtriprani.cz). Líbí se mi, že centrum nabízí jak pomoc dětem, tak i rodičům, ale i rodinné terapie a také to, že má pro děti připraveno spoustu aktivit, které by jim od těžké situace mohly pomoci a zároveň pracovníci by při aktivitách mohli pochopit, co dítě trápí a jak to řešit. Centrum je registrované jako poskytovatel sociálních služeb a patří mezi členy Asociace Dítě a rodina.

Pracovníci pomáhají dětem do 18 let, které prochází jakoukoliv obtížnou situací nebo krizí v rodině, mají problémy v komunikaci, mohou mít vztahové nebo emoční potíže, mohou zažít traumatický zážitek, mít problémy ve škole nebo celkově s chováním. Proto si myslím, že by tato organizace mohla dítěti s dysregulací vztahu k sobě a ostatním mohla pomoct, jelikož má dítě problém se vztahem k sobě samému včetně sebeopovržení, má problémy s důvěrou, empatií k druhým, tolerancí atd. Proto mi i přijdou vhodná nabízená cvičení o kterých se zmiňuji níže. 

Dům tří přání má několik poboček. Jedním z center je „Centrum pro děti Mezipatro“, které poskytuje dítěti odborné konzultace, nabízí doučování a různá reedukační cvičení, pořádá pro děti i sebe-rozvojové skupinové programy ve formě výtvarných dílen, pohybových aktivit, dramaterapie nebo keramických dílen. Dalším centrem je „Centrum pro rodiny Delta“, které nabízí otevřené řešení vztahových konfliktů a pomoc ve zlepšení komunikačních dovedností v rodině. Třetí centrum je určeno pro děti vykazující okamžitou pomoc a které nemohou setrvávat ve svém přirozeném prostředí. Je zřízeno ve formě pobytového zařízení, kde je dětem poskytována pomoc ve všech směrech, i těch již zmíněných.