Očistný a ochranný rituál

Očistný a ochranný rituál

autor Sára Macháčová -
Počet odpovědí: 2

https://www.tajemna-hekate.cz/Grimoar/Magie-tipy-a-navody/Ocistne-ritualy

https://www.tajemna-hekate.cz/Grimoar/Magie-tipy-a-navody/Ochranne-ritualy

Jednou za čas a hlavně v tomhle období se potřebuje nějak očistit. Zbavit se špatných myšlenek a věcí, které nás tíží. Proto jsem chtěla vyzkoušet jeden z rituálů, na který není ani potřeba tolik pomůcek, které se v dnešní době shánějí hůře, když máme většinu obchodů zavřených. 

V odpovědi na Sára Macháčová

Re: Očistný a ochranný rituál

autor Josefa Hrabáková -
Očistný rituál bych zařadila nejvíce k nějakému starému náboženství, první mě napadli indiáni, nebo nějaký dávný kmen v lesích. I přes to neříkám, že by rituál nemohl být účinný, kor v dnešní době plné stresu. Dříve byli lidé mnohem blíže k přírodě, dnes většina populace jen shromažďuje majetek, neustále se za něčím žene.. A takovéto pozastavení nad vlastní existencí nemůže být na škodu. Už jen to, že vykuřovaní najdeme téměř v každé církvi, stojí za zamyšlení.
V odpovědi na Josefa Hrabáková

Re: Očistný a ochranný rituál

autor Kateřina Horská -
Určitě máte pravdu, že podobný typ rituálů je velmi rozšířený a najdeme je v mnoha religiózních kontextech. Tady ale vidíme, že Tajemná Hekaté je prakticky eshop. Tudíž je to spíše něco velmi současného, co se ale svým názvem odkazuje k antice (starořecká bohyně). Ovšem tento dojem starodávnosti, o kterém mluvíte, je součástí "věrouky" mnoha new age hnutí a praktik.