Dysregulace vztahu k sobě a k ostatním

Dysregulace vztahu k sobě a k ostatním

von Andrea Těšínská -
Number of replies: 0

Pro vyřešení diskutovaného problému jsem vybrala neziskovou organizaci - ACORUS. Tuto organizaci jsem našla mezi spousty dalšími na webových stránkách Ministerstva vnitra. ACORUS jsem vybrala zejména díky širokým možnostem pomoci osobám, které jsou, nebo mohou být ovlivňovány domácím násilím. Ne jejich webových stránkách jsem se zorientovala velice rychle a pochopila v čem se skrývá poskytovaná pomoc. Proto si myslím, že pro lidi (děti), kteří by hledali odbornou pomoc jsou takto upravené a přehledné stránky pouze k užitku. 

Řekla bych, že pomoc spočívá na čtyřech základních pilířích - azylový dům, krizový pomoc, odborné sociální poradenství a poskytnutí právních informací. Organizace je spíše takovým "startem" do nového života - což je podle mého názoru někdy mnohdy důležitější než samotná terapie. Dát někomu šanci na to začít znovu s veškerou možnou pomocí. A tuto pomoc právě tato organizace zajišťuje. 

Cílem sociálního poradenství je zejména posílení k řešení situace, stabilizace psychického stavu, stabilizace sociální a právní situace, v neposlední řadě jde hlavně o zavedení života bez násilí.