Moje silné a slabé stránky v tlumočení

Moje silné a slabé stránky v tlumočení

autor Hana Trsková -
Počet odpovědí: 1

-          Čeština a slovní zásoba, odmalička hodně čtu opravdu různorodé knížky, psaní textů mi nedělá problémy (pokud se teda nejedná o eseje a texty do školy, to pak nad nimi trpím 😊). Problém mám ale s nápaditostí, potřebuju často nějaké zadání, abych byla schopná něco vytvořit (takže například úkoly „vymyslete krátký text“ mi dělají velký problém).

-          Když se na něčem domluvíme, platí to – ať už se to týče srazů (dochvilnost), přípravy předem a nastudování a přípravy materiálů.

-          Řekla bych, že mám docela informační přehled o dění ve společnosti a ve světě, tedy když při tlumočení padne nějaká zmínka nebo odkázání na něco, s největší pravděpodobností ji pochopím a ráda kolegovi nahodím/pomůžu

-          Nedělají mi problém názvy institucí, firem apod. (ani v angličtině), či pochycení letopočtů a dat, ale mám problém se jmény osob a následným spellingem do čzj (a zároveň mi v čzj dělá problém rozumět vyspellovaným jménům a názvům – jakmile někdo začne spellovat, můj mozek prostě vypne)

-          Jsem schopná pracovat pod tlakem a plním si své povinnosti, už se jsem se zlepšila v plánování si činností a rozvržení práce, ale pořád bohužel často věci odkládám a dělám na poslední chvíli, jsem pak na sebe sama naštvaná, ale nějak se k tomu dřív nejsem schopná donutit

-          Při vlastní produkci v čzj mám často zkoprnělé prsty (nevím, jestli je to stresem, i když si vnitřně přijdu v pohodě) a pletou se mi nevědomky tvary rukou, přestože ty znaky umím správně.

 

Upřímně Kačce J. neskutečně závidím její otevřenost, slušnost a přátelskost. Je schopná se začít bavit snad s každýma rozdávat úsměvy, to jí moje srdíčko introverta strašně závidí. Líbí se mi její cílevědomost, odhodlání a výdrž.

U Kačky Holubové mám pocit, že umí snad všechno. 😊 A nechápu, jak to všechno stíhá.

Radko, líbí se mi, že pořád říkáš, že se jedná o tvou práci snů, kterou děláš ráda. Myslím, žes to říkala v medailonku na FB Zpráv. Mám pocit, že to člověk často neslýchá od někoho, kdo (jakoukoli) práci dělá už nějakou dobu. Já jsem z práce nadšená a jsem ráda, že je možné, aby to vydrželo. (A taky se mi velice líbí tvoje kreslení! 😊)