Manifestace k dosažení cílů -

Manifestace k dosažení cílů -

autor Josefa Hrabáková -
Počet odpovědí: 4
V odpovědi na Josefa Hrabáková

Re: Manifestace k dosažení cílů -

autor Yuliya Kukharchuk -
[Z úkolu na 22.11]
Kdybych já se pokoušela o zařazení teto manifestaci a zákonu přitažlivosti z článku k nějakému náboženskému směru- tak bych váhala mezi buddhismem a křesťanstvím. Protože tato meditace/ programovaní mysli mi připomíná celkově orientální filosofii " My jsme to - co si myslíme. Naše myšlenky vládnou nad našim životem a vytvářejí svět kolem nás".
Řekla bych, že i přesto že někdy afirmace, vizualizace, manifestace fungují - neopírají se o žádné vědecké důkazy, zapadají spiše do kategorie placebo efektu.
Navíc v dnešní době jsou komoditou dobře prodávanou na sociálních sítích (a celkově na prostoru internetu.) Příkladem může posloužit prostředí rusky mluvícího instagramu, kde se vyskytují nekonečné případy kurzu " Jak dosáhnout svých cílů pomoci afirmaci", " za par měsíců z ženy v domácnosti stanete se byznyswomen, stačí jen věřít..kupte kurz a uvidíte" atd. Dokonce i v tom článku ze kterého jste čerpala inspiraci je vidět jak se autor snaží prodat svůj infoprodukt: "Pokud chceš být bohaty, zdraví, úspěšný, nebo cokoliv dalšího, tak vždy k tomu potřebuješ určitý způsob myšlení. Pokud jde o peníze, tak nezapomeň na náš online kurz milionová mysl, který ti pomůže dosáhnout finanční svobody a změnit mysl na mysl milionáře a využit každé takové příležitosti v životě."

P.S. Ale samozřejmě každý věří čemu chce!
V odpovědi na Yuliya Kukharchuk

Re: Manifestace k dosažení cílů -

autor Josefa Hrabáková -
Dobrý den, bez urážky, ale na vás je vidět, že jste něčemu podobnému naletěla a že se v tomto směru absolutně nepohybujete. Stejně, jako je na sociálních sítích miliony reklam, které mají dostat z lidí peníze, tak je tam samozřejmě i to, co jste popsala výše.. Znám desítky lidí, kteří mi vyprávěli o svých meditačních příbězích, rituálech, regresních terapiích, terapiích.. a byli to lidé, kteří dřív na nic takového nevěřili a dá se říct, že jim to následně změnilo život. Takže ano, pokud chcete něčeho dosáhnout, musíte tomu věřit a soustředit se na to. Na druhou stranu s vámi musím souhlasit v tom, že peněz, zdraví a lásky zřejmě nedosáhnete během 15 minutového videa z youtube, o to jsem se však ani nepokoušela. Bylo to video na odbourání strachů, které vás v životě brzdí v tom, za čím si jdete.
Ale samozřejmě, ať si každý věří, čemu chce. Přeju vám, aby i vám to jednou otevřelo oči.
V odpovědi na Josefa Hrabáková

Re: Manifestace k dosažení cílů -

autor Yuliya Kukharchuk -
Nikdy jsem s tím žádnou osobní zkušenost neměla, nic proti tomu nemám. Dokonce i věřím, že člověk dokáže sám sebe naprogramovat na dosazení určitých cílů. Jenom někdo na to potřebuje provést speciální rituál, a někomu stačí jen si sednout a zamyslet nad tím, co potřebuje a jak toho dosáhnout. (Ale zase neříkám, že ten Váš rituál je absolutně k ničemu). Já jsem rada že to někomu mění život!

Neurazila jste mě, a doufám že i já vám nepřinesla žádné negativní emoce.

Krásný večer přeji!
V odpovědi na Yuliya Kukharchuk

Re: Manifestace k dosažení cílů -

autor Kateřina Horská -
Milé kolegyně,
vaše diskuze otevírá několik zajímavých témat:
- Řekly byste, že debata o tom, zda daný rituál "funguje", nebo nikoli, spadá pod etický diskurz, který byl požadován v rámci úkolu? (Není to jen řečnická otázka, ale podnět k případné další diskuzi).
- Téma komercionalizace neboli tzv. komodifikace spirituality. Ano, je shoda na tom, že jedním z typických rysů new age je klientský vztah mezi těmi, kdo poskytují "služby" a těmi, kdo si je kupují. Ale opět, je otázka, zda tomu máme ve vědeckém diskurzu dávat hodnotící znaménka.