Videomanuály

Videomanuály

autor Radka Dudová -
Počet odpovědí: 0

Tak jsem se vybičovala a investovala víc času do vytvoření videomanuálů k programu Atlas. Uložila jsem je na streamserver UK, odkazy máte dole přímo v jednotlivých lekcích. Ty předchozí nestály za nic, tohle je trochu lepší, ale pořád to není dokonalé - za prvé osmou versi Atlasu ještě neovládám tak, jak bych měla; za druhé jsou to moje začátky co se týče audiovizuální tvorby. Pro další studium doporučuju oficiální videomanuály přímo na stránkách Atlasti.com.

Pokud bude někdo chtít poradit individuálně, neváhejte a ozvěte se.

Nyní máte za úkol okódovat prvních 5-10 textů(z těch, které jsme dali dohromady na https://drive.google.com/drive/folders/1eRggjbSZx3GozjhaobIKecNPlxnNRwBx - můžete z toho všichni stahovat?) Následně vytvoříte nějaký kódovací systém (seznam kódů a nadřazených kategorií, tak aby to mělo nějakou strukturu). Ideálně by to mělo být vytvořené v Atlase a výsledek by měl být Project Report, ve kterém by byly vidět kódy i s citacemi a komentáři.

Vzhledem k tomu, že nemůžete využít plnou verzi Atlasu ve studovně, nechám to na vás - můžete kódovat "ručně" a seznam kódů vytvořit ve Wordu či Excelu, nebo to udělat v trial verzi, co je volně ke stažení. Celá analýza se vám tam ale povede asi jen pokud sloučíte analyzované texty do menšího počtu dokumentů a nebudete vytvářet moc citací; nebo nebudete projekt ukládat (a např. si jen texty rychle okódujete a vyjedete si reporty ke kódům a pak s nimi už budete pracovat v jiném programu).

Toto je poslední průběžný úkol pro tento semestr, pak už vás bude čekat jen závěrečná seminární práce. Rozhodla jsem se, že vzhledem k náročným podmínkám pro tentokrát bude mít podobu ppt. prezentace výsledků vaší analýzy (nebude tedy psaný "full paper"). Konkrétnější požadavky budou následovat.