Zpětná vazba skupina V - Lucie

Zpětná vazba skupina V - Lucie

autor Lucie Paulovčáková -
Počet odpovědí: 3

Název práce: Formální vzdělávání dospělých jako cesta ke změně kariéry

Klíčová slova: vzdělávání dospělých, formální vzdělávání, motivace k formálnímu vzdělávání, změna kariéry

Abstrakt: Práce se zabývá motivy ke studiu dospělých na vysoké škole a změnou jejich kariéry. Cílem práce je popsat životní dráhu dospělých, kteří se rozhodli ve věku 30+ opět vstoupit do formálního vzdělávání za účelem změny kariéry. Práce je rozdělena na část teoretickou a empirickou. Teoretická část se zabývá životními volbami a sociálními rolemi v dospělosti, kariérní dráhou jedince a dále popisuje vzdělání jako nástroj kariérní změny. Empirická část přibližuje metodologii a výsledky realizovaného kvalitativního výzkumného šetření.

Zpětná vazba – V

Vážená studentko,

k Vámi vypracovanému abstraktu a klíčovým slovům Vám poskytuji tuto zpětnou vazbu.

Klíčová slova vystihují téma práce, vhodně jste je zvolila. Jejich počet je rovněž odpovídající.

Vámi zpracovaný abstrakt postihuje řešenou problematiku zatím v základních obrysech. Vzhledem k rozsahu stanovenému v Opatření děkana č. 37/2017 je však obsah třeba ještě rozšířit, a to na min. 200 slov. V rozšířeném abstraktu tak budete moci ještě lépe prezentovat zajímavý obsah Vaší práce.

Teoretická východiska jste popsala dobře.

Cíl máte v samotném textu práce formulovaný velmi pěkně, doporučovala bych tuto formulaci využít i v abstraktu.

Empirická část by měla vycházet z cíle, na který navazují metody šetření. Bylo by vhodné tyto metody více rozepsat a také rozšířit text o základní aspekty zkoumání, o dosažené výsledky, aby abstrakt vzbudil zájem a motivaci nejen k přečtení práce samotné, ale i k využití výsledků v praxi, případně k citování v odborných článcích apod.

Věřím, že pro Vás budou tyto návrhy inspirativní a přispějí ke zatraktivění abstraktu, celé práce i k naplnění požadavků na závěrečné práce ze strany Pedagogické fakulty.

S pozdravem ....

V odpovědi na Lucie Paulovčáková

Re: Zpětná vazba skupina V - Pavla

autor Pavla Gajdošíková -

Název práce: Formální vzdělávání dospělých jako cesta ke změně kariéry

Klíčová slova: vzdělávání dospělýchformální vzdělávánímotivace k formálnímu vzdělávánízměna kariéry

Abstrakt: Práce se zabývá motivy ke studiu dospělých na vysoké škole a změnou jejich kariéry. Cílem práce je popsat životní dráhu dospělých, kteří se rozhodli ve věku 30+ opět vstoupit do formálního vzdělávání za účelem změny kariéry. Práce je rozdělena na část teoretickou a empirickou. Teoretická část se zabývá životními volbami a sociálními rolemi v dospělosti, kariérní dráhou jedince a dále popisuje vzdělání jako nástroj kariérní změny. Empirická část přibližuje metodologii a výsledky realizovaného kvalitativního výzkumného šetření.

 

 

Milá studentko,

Děkuji Vám za zaslání abstraktu a klíčových slov, poskytuji Vám tuto reflexi:

Abstrakt je správně uchopen, stručně a výstižně vystihuje danou problematiku, avšak některé jeho části je potřeba detailněji popsat a dopracovat. Podle daných předpisů by měl mít min. 200 slov, proto máte prostor abstrakt více rozšířit. Je třeba specifičtěji popsat cíl práce a danou metodologii. Je skutečně cílem práce „popsat životní dráhu dospělých“? Jaké jsou konkrétní výsledky realizovaného výzkumu, a jak se dají v praxi využít? Odpovědi na tyto otázky my mohly abstrakt učinit atraktivnějším a zajímavějším pro čtenáře Vaší práce.

Klíčová slova jsou vhodně vybrána.

Věřím, že abstrakt vhodně dopracujete a jeho finální podoba bude odpovídat požadavkům fakulty.

S pozdravem …

V odpovědi na Pavla Gajdošíková

Re: Zpětná vazba skupina V - reakce na Lucii

autor Pavla Gajdošíková -

Zpětná vazba, kterou Luicie poskytuje je vyčerpávající a profesionální. Celkově je komplexní. Jediné co mne napadá, je formulace "cíl je formulovaný velmi pěkně", kde slovo pěkně bych nahradila "výstižně". To jsou však jen maličkosti.

Také by bylo možné zahrnout do reflexe otázky.