Příklady dobré praxe

Příklady dobré praxe

autor Blanka Kučerová -
Počet odpovědí: 6
V odpovědi na Blanka Kučerová

Re: Příklady dobré praxe

autor Eva Kolandová -

Blani,

ty "koňské" vyjížďky jsou originální, nic podobného jsem ještě neviděla. Jako rodič bych měla životní zážitek.

Zvoje zkušenost v MŠ je také moc pěkná, mám podobnou vlastní, pokud se sama snažím o dobrý vztah, dělám činnosti nad rámec svých povinností, je mi to vždy oplaceno rodiči a mohu se v případě nouze obrátit, požádat. Momentálně je to taková drobnost, měli jsme sborové vystoupení, selhal mi foťák, obrátila jsem se na rodiče, kteří fotili a mám nejen fotky, ale opravdu pěkná videla z koncertu.

Krásný den

Eva

V odpovědi na Eva Kolandová

autor Hana Zatloukalová -

Blani, úúúžasné :-)) chci taky !!!! Asi bych si měla pořídit nějaké dítě a přihlásit ho k tobě do kroužku... Máš hodně dětí  rodičů? A kolik koní k dispozici? Děláte i hipoterpii? 

Představ si, mít tak celou třídu malých jezdců a jezdit na vyučování do terénu :-))) 

Hezké! Děkuji. Hanka

V odpovědi na Hana Zatloukalová

autor Blanka Kučerová -

Ahoj Hani, teď už kroužek nemám - v souvislosti s nástupem do práce a se studiem jsem musela pár aktivit omezit. :-( Ale až bude trochu víc času, zase bych ráda znovu navázala tam, kde jsme skončili. Svého času jsem měla v kroužku až 20 dětí. Bylo to náročné - šlo o dva tréninky denně od pondělí do čtvrtka (děti mají k dispozici 4 koně), ale sešla se nám dobrá parta, tak to bylo fajn. Hipoterapii neděláme - na to musí mít koně speciální osvědčení a musela bych i já na dlouhodobější proškolení.

Upřímně, jezdit s více dětmi na koni do terénu...to už je spíš jen pro "otrlé"... :-D

autor Marie Zicháčková -

Krásný večer, Blani,

vůbec se nedivím, že se vaše koňské dýchánky namnožily. Nehledě na to, že jde o bohulibou činnost a vedete tak nejen děti, ale i rodiče ke vztahu k přírodě a zvířatům obecně. Až či pokud se vrátíš k učitelování, určitě na tato setkání nezapomeň. Možná již nebudou tak četná, ale budou velmi vítanou přidanou hodnotou.

Pokud se týče popisu komunikace MŠ, kterou navštěvovala Tvá dcera, stále doufám, že toto už je norma" :-) Protože co je víc, než trávit s lidmi čas. Má zkušenost je taková, že nejvíce "bručí" ti rodiče, kteří se takových společenských akcí neúčastní a jsou tak trošku mimo dění i kolektiv rodičů. 

Přeji, ať máš v profesní i maminkovské roli dobré zkušenosti a štěstí na uvědomělé rodiče i pedagogy, kteří neberou vše jako samozřejmost. M.

V odpovědi na Marie Zicháčková

autor Blanka Kučerová -

Hezký večer, Maruško, v MŠ byla atmosféra vážně nezapomenutelná - tehdy tam byly nastálo čtyři paní učitelky, které na příznivé ovzduší a dobrou vzájemnou spolupráci s rodiče opravdu dbaly. Teď mám dceru v sedmé třídě ZŠ a z poměrů téhle školy jsem přinejmenším trochu "nešťastná" - jenže to už nepatří do "příkladů dobré praxe".. :-)

autor Věra Marečková -

Blani. Ty vyjížďky na koni musely být prima :-). Dokáži si představit, že pro vás jako pořadatele to bylo náročné a nad rámec vašich povinností. O tom, že to má smysl dělat věci navíc, svědčí i to, jak se vaše vyjížďkové akce rozmnožily. Jako matka bych byla za tento způsob spolupráce opravdu vděčná a aktivně bych se zapojovala jak do zábavných tak pracovních akcí :-).

Mám otázku, jak probíhal (vypadal) například Haloween v sedle?

Zdravím, Věrka M.