Příklady dobré praxe - spolupráce s rodiči

Příklady dobré praxe - spolupráce s rodiči

autor Eva Kolandová -
Počet odpovědí: 5

Ahoj, uvedla jsem 2 nedávné osobní zkušenosti z pohledu učitele a jednu ze strany rodiče.

Eva

V odpovědi na Eva Kolandová

Re: Příklady dobré praxe - spolupráce s rodiči

autor Jana Novotná -

Evi, je vidět, že jsi velmi zapálená paní učitelka. Tvoje příklady spolupráce ze školy ukuzují, že se nebojíš s rodiči si povídat.

A příklad z role rodiče je vůbec pěkný. Kéž bych měla tak moc zapálené a ochotné rodiče.  Mě sice spolupracují. ale s žádným nápadem nepřijdou.

Napadlo me, jak myslíš, že se dají rodiče povzbudit, aby byli iniciativnější?

V odpovědi na Jana Novotná

autor Eva Kolandová -

Ahoj Jani,

děkuji za komentář.

Mám takovou zkušenost, že umění delegovat rodiče se musí každý naučit. I rodiče chtějí mít pocit, že něčím můžou přispět, někdy je stačí vybídnout na schůzkách, zapojit, nestydět se požádat o případnou pomoc. Opakovaně motivovat děti, zda by rodiče nechtěli přispět nějakým zajímavým povoláním, atd...

Přeji krásný den

Eva

autor Hana Zatloukalová -

Evičko, být u Tebe jako žák i jako maminka dítka musí být skvělé ... ale určitě bych tě chtěla mít jako učitelka Tvého děťátka ... umím si představit Tvou neustále dobrou náladu a úžasnou tvořivost, a jak dokážeš z ničeho vykouzlit něco ... takovou maminku na svých akcích bych moc chtěla :-)))!!!

Krásný advent! Hanka

autor Daniel Cehula -

Ahoj Evo. Už to, že jsem měl možnost se podívat osobně do vaší školy a vidět Tvé pracoviště, jsem nabyl dojmu, že si vedení školy váží toho, že Tě tam má. Sklízíš úspěchy svým profesionálním přístupem a jako k profesionálce k Tobě přistupují i rodiče. Tvůj pedagogický nadhled a umění povznést se nad každou situací je asi tou příměsí Tvého osobního kouzla, které dokáže učarovat nejen děti, ale i dospělé. Měl jsem několikrát příležitost vidět, jak funguješ v práci organizátorky, s jakou ladností dokážeš delegovat rodiče k důležitým úkonům. Děkuji za inspiraci k další pedagogické práci. Jak pracuješ na tom, aby fungovali všichni rodiče? Protože u mě ve třídě se aktivně zapojuje cca 75% rodičů, těch zbývajících 25% jsou rodiče, kterým je to jedno, nebo se vymlouvají, že nemají čas. Dokonce nepřijdou ani na prezentaci dětské práce (divadlo, koncert, atd.) Jo a jakým způsobem financujete společné akce?

autor Věra Marečková -

Evičko, skládám ti ocenění jako příkladnému a  aktivnímu rodiči. Takového si jistě každý učitel přeje. Kéž by vás (nás :-)) bylo víc.

Jsi skvělá, žes aktivně pomohla s adventní dílnou a iniciativně ses chopila nácviku koled. 

Mám otázky: ten Den otevřených dveří míváte vždy na konci roku? A u vás si mohou rodiče vybrat ročník i třídního učitele před nástupem do školy?

Ať se ti i nadále daří tvá práce se sborem :-)  

Zdravím, Věrka M.