Ahoj, uvedla jsem 2 nedávné osobní zkušenosti z pohledu učitele a jednu ze strany rodiče.
Eva
Ahoj, uvedla jsem 2 nedávné osobní zkušenosti z pohledu učitele a jednu ze strany rodiče.
Eva
Evi, je vidět, že jsi velmi zapálená paní učitelka. Tvoje příklady spolupráce ze školy ukuzují, že se nebojíš s rodiči si povídat.
A příklad z role rodiče je vůbec pěkný. Kéž bych měla tak moc zapálené a ochotné rodiče. Mě sice spolupracují. ale s žádným nápadem nepřijdou.
Napadlo me, jak myslíš, že se dají rodiče povzbudit, aby byli iniciativnější?
Ahoj Jani,
děkuji za komentář.
Mám takovou zkušenost, že umění delegovat rodiče se musí každý naučit. I rodiče chtějí mít pocit, že něčím můžou přispět, někdy je stačí vybídnout na schůzkách, zapojit, nestydět se požádat o případnou pomoc. Opakovaně motivovat děti, zda by rodiče nechtěli přispět nějakým zajímavým povoláním, atd...
Přeji krásný den
Eva
Evičko, být u Tebe jako žák i jako maminka dítka musí být skvělé ... ale určitě bych tě chtěla mít jako učitelka Tvého děťátka ... umím si představit Tvou neustále dobrou náladu a úžasnou tvořivost, a jak dokážeš z ničeho vykouzlit něco ... takovou maminku na svých akcích bych moc chtěla :-)))!!!
Krásný advent! Hanka
Ahoj Evo. Už to, že jsem měl možnost se podívat osobně do vaší školy a vidět Tvé pracoviště, jsem nabyl dojmu, že si vedení školy váží toho, že Tě tam má. Sklízíš úspěchy svým profesionálním přístupem a jako k profesionálce k Tobě přistupují i rodiče. Tvůj pedagogický nadhled a umění povznést se nad každou situací je asi tou příměsí Tvého osobního kouzla, které dokáže učarovat nejen děti, ale i dospělé. Měl jsem několikrát příležitost vidět, jak funguješ v práci organizátorky, s jakou ladností dokážeš delegovat rodiče k důležitým úkonům. Děkuji za inspiraci k další pedagogické práci. Jak pracuješ na tom, aby fungovali všichni rodiče? Protože u mě ve třídě se aktivně zapojuje cca 75% rodičů, těch zbývajících 25% jsou rodiče, kterým je to jedno, nebo se vymlouvají, že nemají čas. Dokonce nepřijdou ani na prezentaci dětské práce (divadlo, koncert, atd.) Jo a jakým způsobem financujete společné akce?
Evičko, skládám ti ocenění jako příkladnému a aktivnímu rodiči. Takového si jistě každý učitel přeje. Kéž by vás (nás :-)) bylo víc.
Jsi skvělá, žes aktivně pomohla s adventní dílnou a iniciativně ses chopila nácviku koled.
Mám otázky: ten Den otevřených dveří míváte vždy na konci roku? A u vás si mohou rodiče vybrat ročník i třídního učitele před nástupem do školy?
Ať se ti i nadále daří tvá práce se sborem :-)
Zdravím, Věrka M.