Prezentace

Prezentace

autor Marie Němcová -
Počet odpovědí: 4
V odpovědi na Marie Němcová

Re: Prezentace

autor Šárka Teichmanová -

V případě, že se ředitel rozhodne rozšířit přijímací zkoušky o další test, může se jednat o test zkoumající znalosti z oblastí jiných než je určený společný základ, nebo se musí držet určených předmětů?

V odpovědi na Šárka Teichmanová

Re: Prezentace

autor Jan Cvačka -

"Ředitel školy zejména stanoví termín a místo konání školní přijímací zkoušky, její formu, zkušební předměty a obsah a rozsah učiva, který nesmí přesáhnout vzdělávací obsah Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání u přijímacího řízení na čtyřleté obory středního vzdělávání a poměrný vzdělávací obsah Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání u šestiletých a osmiletých oborů středního vzdělávání."

 

Zkouška tedy nemusí být z předmětů společného základu. Škola musí včas informovat jak bude daná zkouška vypadat a podle jakých kritériích bude hodnocena. Tematicky může vycházet z jakéhokoliv předmětu z Rámcového vzdělávacího programu.

V odpovědi na Marie Němcová

Re: Prezentace

autor Dominika Zoufalá -
Jestli jsem to pochopila správně, tak nepodkročitelné minimum stanovuje škola. Je ale přeci jen někde uvedeno, do jakého intervalu musí toto minimum spadat? Nebo si může škola stanovit třeba i 0/30 nebo 30/30 z třicetibodového testu?
V odpovědi na Dominika Zoufalá

Re: Prezentace

autor Marie Němcová -

Děkujeme za otázku!

Interval úspěšnosti si stanovuje výhradně škola, takže dle mého názoru je možné, aby ředitel nastavil hranici např. 30/30. 

 

Ředitel školy může v rámci kritérií pro přijetí stanovit hranici úspěšnosti v jednotné zkoušce nebo školní přijímací zkoušce, které musí uchazeč dosáhnout jako nezbytné podmínky pro přijetí.

            (3) Podle výsledků dosažených jednotlivými uchazeči při přijímacím řízení stanoví ředitel školy jejich pořadí. Pokud splní kritéria přijímacího řízení více uchazečů, než kolik lze přijmout, rozhoduje jejich pořadí podle výsledků hodnocení kritérií přijímacího řízení.