Porozumění textům žáků 4. ročníku.

Porozumění textům žáků 4. ročníku.

autor Monika Bernard -
Počet odpovědí: 3

Pro rešerši jsem si vybrala článek „Porozumění textům žáků 4. ročníku“ od Anny Kucharské, publikovaný v časopise Orbis scholae (2015). I když se moje diplomová práce zaměřuje na dramatickou výchovu, během několika předmětů v tomto i předchozích semestrech jsme se opakovaně věnovali významu čtenářské gramotnosti a důležitosti porozumění textu. Souzním s tím, že nestačí, aby žáci pouze technicky zvládli čtení – klíčové je, aby tomu, co čtou, opravdu rozuměli a dokázali k textu přistupovat kriticky. Článek Anny Kucharské mě proto zaujal a považuji jej za důležitý příspěvek k tématu, které je relevantní pro všechny učitele 1. stupně ZŠ.

V odpovědi na Monika Bernard

Re: Porozumění textům žáků 4. ročníku.

autor Veronika Kořínková -
Milá Mončo,
tvá rešerše je velmi kvalitně zpracovaná a přehledná. Vybrala jsi zajímavé a aktuální téma, které má velký význam pro rozvoj čtenářských dovedností na 1. stupni ZŠ. Souhlasím s tebou, že je velmi důležité, aby žáci četli s porozuměním a přistupovali k textu kriticky. Tvá práce je srozumitelná a odpovídá na všechny zadané otázky, zvlášť bych vyzdvihla jasné popsání metod sběru dat a zmínění důležitých faktorů, které ovlivňují porozumění textu. Citace zdroje je uvedena správně a rešerše splňuje požadovaný rozsah. Za mě si splnila všechna hodnocená kritéria úkolu.
V odpovědi na Monika Bernard

Re: Porozumění textům žáků 4. ročníku.

autor Hana Kopecká -
Milá Moniko,

zvolila jsem si Tvou rešerši článku pro hlubší prostudování kvůli volbě tématu.
Tvá rešerše je velmi přehledně zpracovaná, srozumitelná a splňuje zadaná kritéria. Tvůj článek je odborným textem, není starší než 10 let. Rozsah rešerše se mi zdá odpovídající zadaným kritériím 2000 - 3500 znaků bez mezer. Zodpověděla jsi na všechny dotazy v zadání a správně jsi ocitovala zvolený článek.

Zaujaly mě hlavní nálezy, které jsi ze článku vypsala a ráda si jej prostuduji celý, jelikož mě téma čtenářství u dětí také zajímá.

Děkuji a měj se dobře,
Hanka