Učitelské sdílení profesních zkušeností - aktuální pohled z českých škol

Učitelské sdílení profesních zkušeností - aktuální pohled z českých škol

autor Dobromila Hodová -
Počet odpovědí: 3

Vkládám svoji rešerši k odbornému výzkumnému článku a zároveň jej vřele doporučuji k přečtení https://doi.org/10.14712/23362189.2020.1858

Ve vlastním dalším vzdělávání a profesním růstu jako učitelé myslíme zejména na znalosti a postoje, které žákům předáváme, zaměřujeme se na metody a strategie výuky. V těchto oblastech se profesně rozvíjíme a nabyté dovednosti např. ze školení ve výuce aplikujeme. Ne každý pedagog však vnímá, že oblastí profesního rozvoje jsou i metody profesního sdílení zkušeností, při kterém může u učitele docházet ke změně v myšlení, postojích, sebehodnocení. A právě na tuto oblast je zaměřen výzkum, jehož rešerši jsem provedla.

Dobromila Hodová

V odpovědi na Dobromila Hodová

Re: Učitelské sdílení profesních zkušeností - aktuální pohled z českých škol

autor Tamara Bujňáková -
Ahoj Dobruško,
tvoje rešerše mě opravdu zaujala – a to nejen svou kvalitou, ale také tématem, kterému se právě teď sama aktivně věnuji. Pracuji na návrhu, jak v naší škole zavést pravidelné intervizní setkávání učitelů, a článek, který sis zvolila, se velmi dobře dotýká i těchto otázek. Tvoje shrnutí mě inspirovalo k přečtení celého článku– moc ti děkuji za tip a inspiraci.
Co se týče samotné rešerše, myslím, že jsi zadání splnila po všech stránkách. Vybrala jsi aktuální odborný článek z kvalitního časopisu, v rešerši jasně a přehledně popisuješ výzkumnou otázku i cíl, výzkumné metody a okruh respondentů. Text je psaný srozumitelně a má přiměřený rozsah. Citaci článku jsi zpracovala správně podle APA 7, včetně DOI odkazu.
Celkově na mě tvoje práce působí velmi uceleně, věcně a zároveň čtivě. Děkuji za možnost si ji přečíst – byla to nejen odborně kvalitní rešerše, ale i podnět k vlastnímu zamyšlení a rozvoji pedagogické praxe.
V odpovědi na Dobromila Hodová

Re: Učitelské sdílení profesních zkušeností - aktuální pohled z českých škol

autor Michaela Navrátilová -
Milá Dobruško,
oceňuji tvůj výběr článku i zpracování rešerše. Působí to, že ses do tématu opravdu ponořila a článek sis pečlivě přečetla. Moc se mi líbí, jak přehledně máš text rozdělený podle jednotlivých bodů – dobře se v tom orientuje a je to čtivé.
Tvoje shrnutí výzkumné otázky a cílů je jasné a srozumitelné. Také popis použitých metod působí věcně a dobře vystihuje, jak byl výzkum vedený.
Celkově na mě tvoje rešerše působí uceleně, jazykově je to moc hezky napsané a drží si dobrou úroveň.
Díky, že jsem si to mohla přečíst!