Osnova sekce

    • Výběr četby zahrnuje načtnutí 4 odlišných strategií, které rezonovaly v USA od 70. let. První text je sekundární literatura o Greenpeace a jejich mediální strategii (14 stran, přišlo mi to nakonec lepší než dokument).

      Druhý text je jedna část z "Velké debaty" mezi Bookchinem a Foremanem. Je to část o strategiích, kterou otevírá Linda Davidoff jako zastupkyně více reformního, či chcete-li pragamatického přístupu (s. 44-58). Kdyby vás to zajímalo, tak koukněte také na předchozí část debaty ("Ekologie a Levice"), má jen 10 stran a hezky navazuje na některá témata z minulých hodin (případně alespoň koukněte na strany 37-40, kde Foreman nepjprve definuje hlubinnou ekologii a následně Bookchin sociální ekologii).

      Poslední dokument je špatný sken krátkého sloupku o Greenpeace z časopisu NIKA, který byl asi nejvýznamnějším ekologickým časopisem v Československu v 70. a 80. letech. To ale vážně jen pro zajímavost.

      Není to sice nějak extra moc četby, ale i tak si to dáme na příště bez psaných komentářů, stačí na hodině.

    • Ještě pro zajímavost nahrávám neslavně proslulý článek z časopisu Earth First!. Jedná se kratoučký sloupek "Population and AIDS" napsaný pod výmluvným pseudonymem Miss Ann Thropy.
      Najdete ho v pdf na straně 33.