Obsah vzdělávání

Obsah vzdělávání

autor Kateřina Nepovímová -
Počet odpovědí: 3

Ahoj,

posílám práci Obsah vzdělávání.

Hezký večer :)

Kateřina Nepovímová

V odpovědi na Kateřina Nepovímová

Re: Obsah vzdělávání

autor Anna Krátká -
Milá Káťo,

Tvá práce mě velice zaujala, oceňuji její detailní zpracování. Vybrané aktivity hodnotím jako velice pestré, věřím, že střídání různých aktivit (pexeso, diskuze, video o tématu, vypracování pracovního listu) vede k většímu zaktivování žáků a žáci lépe udrží pozornost. Zvolené aktivity vedou k dosažení cílů, ale pomáhají dětem i v rozvoji klíčových kompetencí a napříč předměty například v environmetální výchově. Líbí se mi, že kontrola pracovních listů probíhá již v hodině, a tak žáci (i učitel) hned dostanou zpětnou vazbu, jak se téma povedlo naučit, co si z hodiny odnáší.

Z práce vnímám, že Ti orientace v RVP ZV a ŠVP nedělá problém, oba dva dokumenty jsou s celou Tvou připravovanou hodinou velice úzce spojené. V rámci individualizace myslíš i na žáky, které by potřebovaly podporu, a předkládáš konkrétní možnosti, jak tuto hodinu přizpůsobit i žákům se specifickými vzdělávacími potřebami.

Děkuji za inspiraci v podobě pestrých aktivit a možností individualizace.

Ať se ti daří,
Anička

autor Martina Lehovcová -
Ahoj Katko,

správně jsi vymezila obsah učiva i průřezová témata. Líbí se mi celá Tvoje příprava hodiny i vytyčení cílů, které jsou pro žáka dosažitelné. Také ses podrobně věnovala individualizaci. Mockrát děkuji za obohacení :)

autor Eliška Glatzová -
7/7 Krásně plněno

Příprava sleduje cíle VO Člověk a jeho svět 1
Příprava je dokladem dobré orientace v RVP ZV 1
Příprava je dokladem efektivní práce s vybraným ŠVP 1
Použití alespoň 5 klíčových slov, přičemž jejich použití je relevantní (není jen formální) 1
Příprava reflektuje soulad cíle a obsahu vzdělávání/učiva 1
Příprava obsahuje relevantní individualizované cíle či úkoly alespoň pro 1 žáka 1
Formální dodržení požadavků (odevzdání včas, gramatika, stylistika) 1

Milá Kateřino,
děkuji za inspirativní úkol nabitý nápady, máte vše komplet, už jen zařadit do portfolia. Zaujalo mě, že myslíte i na děti s OMJ - podpora v cizím jazyce. Krásná práce! S pozdravem Eliška Glatzová