Jiřina Šímová - obsah vzdělávání

by Jiřina Šímová -
Number of replies: 3

Dobrý den,

posílám druhý úkol.

S pozdravem

Jiřina Šímová

In reply to Jiřina Šímová

Re: Jiřina Šímová - obsah vzdělávání

by Eva Bezděkovská -
Jiřinko,
v Tvé přípravě oceňuji orientaci v RVP a také konkrétní informace o ŠVP vaší školy. Myslím, že hodina by žáky určitě bavila, protože je spojena s praktickým životem a střídání aktivit by udržovalo jejich pozornost. Zároveň mě zaujala básnička pro žáky s SPU, která by některým z nich určitě mohla dopomoci.

by Eva Šuchmanová -
Ahoj Jířo,

příprava se mi moc líbí, výuka je založená na jednoduchých manipulativních činnostech, které děti mají rády a zároveň jsou pro učení se znalostem a dovednostem velmi efektivní. Myslím, že zcela korespondují se stanoveným obsahem učiva RVP i vašeho ŠVP a jsou vhodné pro 3. ročník. Uvedená individualizace mi připadá pro popsané činnosti dostačující a básnička je bonus pro všechny. Předpokládám, že jsi autorkou! :) Promítání váhy viditelně pro všechny je dobrý upgrade a inspirace!

Díky a měj se, brzy na viděnou!

Pa Eva Š.

by Eliška Glatzová -
6/7 Splněno

Příprava sleduje cíle VO Člověk a jeho svět 1
Příprava je dokladem dobré orientace v RVP ZV 1
Příprava je dokladem efektivní práce s vybraným ŠVP 0
Použití alespoň 5 klíčových slov, přičemž jejich použití je relevantní (není jen formální) 1
Příprava reflektuje soulad cíle a obsahu vzdělávání/učiva 1
Příprava obsahuje relevantní individualizované cíle či úkoly alespoň pro 1 žáka 1
Formální dodržení požadavků (odevzdání včas, gramatika, stylistika) 1

Milá Jiřino,
děkuji za zveřejněný inspirativní úkol zaměřený velmi prakticky, v RVP se zdatně orientujete. Zapojila jste hojně skupinovou práci, žáci jsou aktivní. Povedená mi přijde aktivita vážení a promítání přes Teams - jsem si jistá, že vážení musí žáky velmi bavit. Máte cíle a výstupy z RVP v pořádku. Individualizaci máte kvalitně zahrnutou - dobře nad ní přemýšlíte. Nedohledala jsem v úkolu výstupy ŠVP konkrétní školy. Určitě máte k dispozici, prosím, do portfolia si vypište ještě tematickou oblast (dívala jsem se do Vašeho a máte ,,látky a jejich vlastnosti"), dále učivo, očekávané výstupy. Aby bylo zřejmé, že se orientujete i v tom Vašem ŠVP. Hezká práce! S pozdravem Eliška Glatzová