Obsahy vzdělávání

Obsahy vzdělávání

par Irena Henslová,
Nombre de réponses : 3
En réponse à Irena Henslová

Re: Obsahy vzdělávání

par Jana Vaisová,
Ahoj Ireno.
Dle mého názoru jsi správně popsala obsah vzdělávání. Moc se mi líbí aktivita na poznávání života ptáků, přesněji na způsob využití svého zobáku při obstarání potravy. Děkuji za inspiraci do hodiny.
Jana

par Lucie Brothánková,
Ahoj Irčo,

myslím si, že se v obsahu vzdělávání i kurikulárních dokumentech orientuješ s přehledem.
Líbí se mi, jak žákům nenucenou formou předáváš důležité informace o jejich odlišných znacích.

Děkuji za inspiraci a přeji hodně úspěchů v dalším studiu.

Lucka

par Eliška Glatzová,
Milá Ireno,
děkuji za zveřejněný úkol. Je to skvělý nápad se zobákem a je bezva, že jste toto téma vytěžila zajímavým způsobem. Je užitečné, že přirozeným způsobem rozvíjíte zároveň jemnou motoriku, která je ve druhé třídě ještě určitě téma a koncentraci dětí (doporučila bych rozvoj jemné motoriky jako vedlejší cíl zmínit, bude to hezky vypadat u SZZ :-). Bylo by prosím potřeba ale úkol ještě do portfolia doladit.

1. Individualizovaný úkol - vymyslela byste, jak můžete nějakou aktivitu připravit pro žáky se sníženými kognitivními schopnostmi / nadané? Napadá mě vytěžit pracovní list? Zminit zjednodušenou verzi pro děti s LMD?

2. Sepsat vlastní konkrétní výstupy (cíle) pro danou hodinu.

2. Ještě se podívat do Vašeho ŠVP - najít prosím učivo, výstupy, co máte v Prvouce? Většina škol má ŠVP na webu.

Prosím, podívejte se ještě ke spolužačkám, jak mají tento úkol zpracovný - je to dobré vodítko. Bude to do portfolia ke SZZ. Úkol máte k zápočtu bodově splněný.

Tato věta mi nedává prosím smysl, i když tuším, jak to myslíte - zkusíte si ji přeformulovat? Abyste u SZZ byla schopna vlastními slovy vysvětlit, co znamená obsah?

,,Obsahem výuky je zprostředkovat učivo žákům tak, aby co nejvěrněji odpovídalo navrhovaným okruhům a také reálné skutečnosti."

Obsah ve výuce znamená informace (učivo), dovednosti, hodnoty, postoje, témata nebo koncepty, které si žák osvojí během vzdělávacího procesu. Je to trošku jasnější?

S pozdravem Eliška Glatzová

5/7 Splněno
Příprava sleduje cíle VO Člověk a jeho svět 1
Příprava je dokladem dobré orientace v RVP ZV 1
Příprava je dokladem efektivní práce s vybraným ŠVP 0
Použití alespoň 5 klíčových slov, přičemž jejich použití je relevantní (není jen formální) 1
Příprava reflektuje soulad cíle a obsahu vzdělávání/učiva 1
Příprava obsahuje relevantní individualizované cíle či úkoly alespoň pro 1 žáka 0
Formální dodržení požadavků (odevzdání včas, gramatika, stylistika) 1