Výukové cíle_Hrušková

Re: Výukové cíle_Hrušková

von Eliška Glatzová -
Number of replies: 0
4/7

Obecný cíl/obecné cíle : 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl: 1
Správné označení formulovaných cílů: 1
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů: 0
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům: 0
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem: 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky: 0

Milá Iveto,
děkuji za zveřejněný úkol, který se velmi hodí pro bezpečnost žáků, a omlouvám se za pozdní vyhodnocení. V RVP se orientujete, cíle jste správně rozdělila, Bloomova taxonomie (A,K,M) je Vám jasná. Cíle jou konkrétně vytyčené. Ke SZZ bude třeba rozlišovat i nižší a vyšší kognitivní cíle. Bylo by dobré ještě zapracovat konkrétní návrh - jak ověříte, že si žáci osvojili učivo? Dále jakou dáte zpětnou vazbu? Popis a zhodnocení postupu plánování výuky by potřebovalo lépe rozvést a vhodněji formulovat - např. na základě předpokládaných znalostí žáků, stanovení cíle, výběr materiálu, výběr aktivit, atd. Máte pouze zdroj. Pro přehlednost a ke SZZ by bylo dobré dát přípravu do odstavců, napsat odhadovaný čas (ve skutečnosti se někdy realita liší, ale i tak je dobré mít představu). Zajímavý a motivační úkol mi přijde skupinový - skládání značek. Dále jak používáte interaktivní program (i ten můžete zapracovat do přípravy jako to, čím ověříte, jak si žáci učivo osvojili, co se naučili?). Líbí se mi, že žáci pracují ve skupině, hodinu máte připravenou tak, aby byli aktivní. Úkol jste splnila, prosím zapracujte poznámky, přípravu budete potřebovat ke SZZ. V případě otázek mě neváhejte kontaktovat. S pozdravem Eliška Glatzová