1. portfoliový úkol vzdělávací cíle

1. portfoliový úkol vzdělávací cíle

by Kateřina Vránková -
Number of replies: 3

Portfoliový úkol: Vzdělávací cíle, Kateřina Vránková

In reply to Kateřina Vránková

Re: 1. portfoliový úkol vzdělávací cíle

by Kateřina Jarošová -
Ahoj Kačí,

moc děkuji za krásně zpracovanou přípravu. Tolik různých forem pohromadě, já žasnu, opravdu moc mě Tvá příprava zaujala. :-) Velice oceňuji pracovní list na sebereflexi, zda si žák pojmy již osvojil a moc se mi líbí Hudební hra: Zvuky statku. Dle mého názoru jsi cíle vzdělávání dobře vystihla a díky zvoleným činnostem i splnila.

Jen tak dál! Hodně sil při studiu. :-)

Káťa Jarošová

by Denisa Frýdová -
Ahoj Kači,

moc se mi líbí, že hodinu začínáš písní, je veselá, žáci se u ní vyřádí a zároveň jsou hravým způsobem vtaženi do výuky a jejího tématu. Obecně máš hodinu postavenou pestrým, zábavným způsobem, díky němuž si žáci bezpochyby látku dobře zapamatují. Je vidět, že zadání rozumíš, cíle máš velmi konkrétně pojmenované, z mého pohledu jsi splnila veškerá kritéria.

Děkuji :)

Denisa Licková

by Jana Stará -
Hodnocení cílů vzdělávání
Kateřina Vranková
Kritéria Získaný počet bodů
Obecný cíl/obecné cíle
(1 b) 1
Smysluplný konkrétní výukový cíl
(1 b) 1
Správné označení formulovaných cílů
(1 b) 0
Konkrétní návrh hodnocení splnění cíle/ů
(1 b) 1
Konkrétní návrh zpětné vazby žákům
(1 b) 1
Navržené aktivity, metody, strategie jsou v souladu
se stanoveným cílem
(1 b) 1
Popis a zhodnocení postupu plánování výuky
(1 b) 1
Případný komentář hodnotitele

Ač jste formálně kriréria splnila, je diskutabilní, zda je cíl „poznat nejběžnější druhy domácích zvířat a jejich mláďat a popsat vlastními slovy, jak se dospělá zvířata starají o mláďata „(když se to dozvídají jen od sebe navzájem) smysluplný výukový cíl. Skutečně šlo o nové učivo? Včlenění dalších činností z jiných VO je podle mě na úkor učiva VO Člověk a jeho svět. Cílů podle mě hodina sleduje příliš mnoho. Chybí vyjádření se k hladině Bloomovy taxonomie u kognitivních cílů, měřitelnosti.
Celkem (7 b) 6
Prospěl (4 – 7 b)/Neprospěl/a (3 a méně b) Prospěla

Jana Stará