Nahrazujeme personalisty a HR marketéry s ChatGPT
Článek jsem si vybrala z toho důvodu, že rozvoj umělé inteligence je v současné době jedním z velkých témat společnosti po celém světě. Zejména využívání ChatGPT se zdá být doslova fenoménem. Zaměřila jsem se proto na vztah ChatGPT v souvislosti s managementem. Zaujal mě článek s výpisem některých možností, které ChatGPT může nabídnout vedení organizací, institucí či podniků při náboru nových zaměstnanců. Autor článku nabízí některé praktické tipy, mj. jak pomocí AI vytvořit náborovou strategii nebo ChatGPT použít k vytvoření pracovního inzerátu a otázek k pohovoru. Téma článku bude doplněno o další praktické díly, v nichž autor představí další technologie v oblasti umělé inteligence a odhalí zásadní AI nástroje, které lze v managementu využít.
Kadlec, Josef. Praktický průvodce AI V HR (1/3): Nahrazujeme personalisty a HR marketéry s ChatGPT. In: HR News [online]. 1. 3. 2023 [cit. 2023-03-04]. Dostupné z: https://www.hrnews.cz/lidske-zdroje/nabor-id-2698717/prakticky-pruvodce-ai-v-hr-1-3-nahrazujeme-personalisty-a-hr-id-4262453