Ukončení kurzu

Ukončení kurzu

autor Kateřina Machovcová -
Počet odpovědí: 0

Dobrý den,

valná většina z vás má v tuto chvíli kurz uzavřen. Gratuluju a děkuju za všechnu v kurzu odvedenou práci. Bylo to náročné, ale věřím, že to dávalo smysl a odnesli jste si zajímavé a užitečné poznatky, které budete využívat.

Zároveň připomínám, že všechna témata kurzu se odrážejí ve státnicových otázkách (7 otázek z okruhu B). Určitě doporučuju vyjít při přípravě na státnice z materiálů z kurzu, ale pochopitelně vždy  si můžete přípravu doplnit vlastními zdroji. V obou případech je dobré vědět, z čeho čerpáte (jaký autor, jaký text). Jednoznačně nedoporučuju učit se z poznámek od někoho jiného, zejména pokud nebude uvedeno odkud dané informace pocházejí (z jakých knih, článků atp.) a nebudete si k tomu tedy moct přečíst něco navíc pro kontext a vyjasnění. Obecně je preferovanou variantou pro přípravu na státnice spíše pokrýt méně témat, ale těm opravdu porozumět. 

Až se vás to bude týkat, tak připomínám, že si můžete najít tento kurzu na Moodle a podívat se na aktuální materiály v daném semestru. A samozřejmě se na mě můžete kdykoliv obrátit s dotazy či prosbou o konzultaci. Nezapomeňte, že všechny vaše v kurzu vypracované úlohy mohou také dobře posloužit jako studijní zdroj při přípravě na státnice. 

Přeji ať se vám daří nejen v dalším studiu.

S pozdravem

Katka