Vývojová traumatická porucha

Vývojová traumatická porucha

by Filip Špitálský -
Number of replies: 0

Sice jsme si měli vybrat a jen, aby to bylo splněno, napíši - "vystavení traumatu", ale stránka, kterou Vám chci představit je dle mého názoru schopna rozšíření obzorů v rámci všech kritérií vývojových traumatických poruch. 

Je to stránka https://www.sancedetem.cz/. Tato stránka vznikla díky Nadaci Sirius, která sama si klade za cíl pomáhat a ochraňovat ohroženým dětem. Stránka je plná odborných článků na bezpočet témat souvisejících s funkcí dítěte v rodině a zároveň také rodiny v životě dítěte. Tento projekt má za cíl zpřístupnit široké veřejnosti informace ohledně ohrožených dětí. A to proto, aby edukovaní rodiče mohli sami dělat určitá preventivní opatření, aby byli informovaní v případě nastalé krizové situace a případně, aby si mohli dohledat určité informace po nastání nepříjemné situace a pokusit se jí řešit klidně sami, pokud je to ještě možné. 

Tento portál je převážně informačním boomem pro každého, kdo na něj narazí nebo si ho vyhledá. Je vhodnou volbou i pro studenty psychologických oborů, protože se díky němu může člověk o všemožných aspektech řešeného psychologického problému klidně jen ujistit. Články jsou čtivé, přehledné a plné zvýrazněných důležitých informací. Nechybí fotografie a videa, vše je opravdu kvalitně zpracováno.