BIP

BIP

autor Eva Radilová -
Počet odpovědí: 0

Článek se mi moc líbil a co se mi opravdu moc líbilo, byly obrázky. Tipuju, že jsi je malovala ty Radko..:-) fakt super. Přijdou mi vtipné a výstižné! :-)

Co se týče organizace času, tak to si myslím, že zvládám - někdy jsem v tom velký stresař - radši si nechám víc času, abych všude byla včas. Co opravdu, ale opravdu nesnáším, jsou pozdní příchody! I kamarádi si ze mě dělají srandu, že mám diář naplánovaný na pět let dopředu. Náhlé změny plánů, mě dokáží hodně rozhodit a vyvézt z rovnováhy.

Jak psal tlumočník z Itálie o připravenosti a nepřipravenosti...vždy se snažím dát do tlumočení vše (jako asi každý tlumočník) a když někdy přijde nečekané tlumočení, rozhoduji se zda to vzít, či ne. Nejsem totiž na to připravená a vím, že nemůžu vydat takový výkon, jaký bych chtěla. Pak tlumočení nakonec třeba přijmu a během tlumočení, když udělám chybu, tak mi hlavou jede, že neznakuju dobře, že jsem neschopná a že jsem na to asi neměla kývnout. Svádím v hlavě takový boj..pak se snažím uklidnit a soustředit na tlumočení, bych vydala, co nejlepší výkon.

Ohledně přípravy třeba na komunitní tlumočení, si často nevím rady. Občas ani nevím, co přesně budu u lékaře tlumočit, jaký problém. Takže nevím, jaké si hledat znaky. A když se třeba dozvím, že je to např. ultrazvuk těhotné maminky - snažím se najít znaky/slova, na které si vzpomenu, ale mnohdy nevím, jak se na toto tlumočení připravit a to mě stresuje.

Závěrečná zmínka o relaxaci...no to byl pro mě dlouho oříšek. Moc jsem neuměla relaxovat a i teď mi to někdy dělá problém, ale díky koronaviru (jedna z mála pozitivních věcí) jsem se to trochu naučila, protože jsem měla na sebe více času. Pro mě je relax jóga, plavání, sauna. A jiné sporty. Vždy u toho vypnu hlavu. Ale někdy mi to relaxování nejde, jenže když nerelaxuju, jsem pak unavená a vyčerpaná a už nedokážu vydávat takový výkon...prostě začarovaný kruh..:-D ale neustále se snažím na sobě pracovat, ve všem. I v tom odpočinku a relaxaci. :-)