Dnes nemám svůj den

Dnes nemám svůj den

by Natálie Budilová -
Number of replies: 2

Zdravím všechny,

když jsem přemýšlela, jaké téma do diskuze přidat, dlouho mě nic nenapadalo. A v tom mi naskočilo téma: Dnes nemám svůj den.

Myslím si, že je úplně normální, že každý den není posvícení. Můžeme se rozejít s partnerem, mít špatný sen nebo jen špatnou náladu. To zapříčiní třeba to, že se nekoncentrujeme. Myslíte si, že by se tomu měl učitel nebo vedoucí ve volnočasovém kroužku trošku přizpůsobit? Třeba nepočítat žákovi špatnou známku a raději mu dát šanci napsat si test ještě jednou? Samozřejmě, že když by to tak mělo být každý druhý den, tato diskuze by postrádala svůj smysl, ale výjimečně se to, myslím, tolerovat dá.

Jaký je na to váš názor?

In reply to Natálie Budilová

Re: Dnes nemám svůj den

by Natálie Kynclová -
Ahoj Naty,
mám radost, že zde vidím toto téma. Já se řídím tím, že jsme jenom lidi. Tím myslím, že nejsme stroje a každý může mít lepší a stejně tak horší den. V kroužku to dělám tak, že předtím, než si připravím věci a udělám docházku, ptám se dětí, jak se mají a jestli se dnes těšily na kroužek - tím se právě občas dozvídám, že se třeba necítí dobře jak fyzicky, tak psychicky a podle toho s daným dítětem pracuji. Myslím, že je to velmi důležité i kvůli tomu, aby se v kroužku vytvořila vzájemná důvěra a děti se trochu více poznaly.
Stejně tak mám zkušenost z druhé strany - když jsem byla já dítětem v kroužku. Často jsme byly dost rozjívení a hluční, ale jakmile se nám trenérka svěřila, že jí bolí záda a hlava snažily jsme se to respektovat a trochu ji ulevit. :)
Naty
In reply to Natálie Budilová

Re: Dnes nemám svůj den

by Linda Zadinová -
Ahoj,

můj názor je ten, že učitel, vedoucí kroužku či jiný pedagog by měl být dětem přítelem, ale stále mít respekt. Nepřišlo by mi správné, kdybych jako vedoucí zprošťovala děti povinností, podle toho jak by se ten den cítili. V tomhle případě je mnohdy těžké rozhodnout, zda má daná osoba opravdu "den blbec", nebo se jen snaží vymluvit. Za mě je nejdůležitější naslouchat a koukat se na danou situaci i z pohledu dítěte. Abych to shrnula, nevidím problém v ulehčení daného dne například odložením zkoušení, avšak nesmí toho jak říkáte býti využíváno jako výmluvy.

S pozdravem,
Linda